Connect with us

Kiállítás

Szarvasi katonák a háború sodrában

A most bemutatásra kerülő fotó kiállítás anyaga két jól elválasztható részből áll, egyik a Szarvasi Tessedik Sámuel Múzeum gyűjteményét képező, Matók Sándor hagyatékából és fotóműterméből származó, üveg és fotópapírra rögzített katona vagy a katonasághoz kapcsolódó fekete-fehér képekből, melyeken Szarvas és környékén élő, dolgozó, átvonuló vagy valamilyen módon, Szarvashoz kapcsolódó emberek portréiból áll.

A másik gyűjtemény Szabó Lajos Kereskedelmi Miniszter Tanácsos színes dia hagyatékából származik. Igaz nincs szarvasi kötődésük a képeknek de, ritka mivoltuk és a kor hangulatát így színesben rendkívüli módon jól adja vissza a nézőnek és a két anyag, talán remekül kiegészíti egymást.
Ha esetleg valaki felismer, valakit a képeken vagy van még információja, anyaga szarvasi katonákról, kérem, jelezze a kiállítás szervezőinél.
A szervezők külön szereték megköszönni Maczikné Erzsike néni , Janurik Pál, Lengyel Frigyes, Zadravecz Lajos, Gőgh Gábor, Mocskonyi Gábor, Koltai Lajos, Lancsa Pál, Széplaki Gábor, Virág Ajtony, Sőregi Zoltán és nem utolsó sorban a Tessedik Sámuel Múzeum dolgozóinak, akik a kiállítás létrejöttében részt vettek adatszolgáltatást végeztek, szakértettek és egyéb kiállítási tárgyakat kölcsönöztek.
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2008. április
h k s c p s v
« Már   máj »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategóriák

Friss

Connect