in

Szarvasi katonák a háború sodrában

A most bemutatásra kerülő fotó kiállítás anyaga két jól elválasztható részből áll, egyik a Szarvasi Tessedik Sámuel Múzeum gyűjteményét képező, Matók Sándor hagyatékából és fotóműterméből származó, üveg és fotópapírra rögzített katona vagy a katonasághoz kapcsolódó fekete-fehér képekből, melyeken Szarvas és környékén élő, dolgozó, átvonuló vagy valamilyen módon, Szarvashoz kapcsolódó emberek portréiból áll.

A másik gyűjtemény Szabó Lajos Kereskedelmi Miniszter Tanácsos színes dia hagyatékából származik. Igaz nincs szarvasi kötődésük a képeknek de, ritka mivoltuk és a kor hangulatát így színesben rendkívüli módon jól adja vissza a nézőnek és a két anyag, talán remekül kiegészíti egymást.
Ha esetleg valaki felismer, valakit a képeken vagy van még információja, anyaga szarvasi katonákról, kérem, jelezze a kiállítás szervezőinél.
A szervezők külön szereték megköszönni Maczikné Erzsike néni , Janurik Pál, Lengyel Frigyes, Zadravecz Lajos, Gőgh Gábor, Mocskonyi Gábor, Koltai Lajos, Lancsa Pál, Széplaki Gábor, Virág Ajtony, Sőregi Zoltán és nem utolsó sorban a Tessedik Sámuel Múzeum dolgozóinak, akik a kiállítás létrejöttében részt vettek adatszolgáltatást végeztek, szakértettek és egyéb kiállítási tárgyakat kölcsönöztek.

Vélemény, hozzászólás?

Újabb tiltakozási akció a szárnyvonalakért

Magyar Bajnokság: ezüst; Tatabánya Open: bronz