in

Magyar Bajnokság: ezüst; Tatabánya Open: bronz

A Szarvasi Harcművész és Küzdősport Egyesület sportolói két nagy hazai versenyről is fényes érmekkel tértek haza. Melis Erik a 10-11 évesek között a harmadik helyen végzett nemrégiben, Brachna Bence pedig a hétvégén Miskolcon megrendezett Magyar Bajnokságon ezüstérmes lett, és ezzel kivívta a válogatottságot.

Az alig több mint 1 éve karatézó Melis Erik versenyről versenyre fejlődő tendenciát mutatva a tatabányán megrendezett nemzetközi versenyen a korosztályában lévő külföldiekkel szemben is magabiztosan versenyzett, és csupán a technikailag jól kivitelezett, ám a szabályok szerint büntetendő fejrúgása miatt maradt le a döntőről. (Karateversenyeken 15 év alatt a bőrnek még az érintése is intést von maga után, a találat előtt vissza kell rántani az öklöt, lábfejet. Erik ugyan csak alig-alig, de hozzá ért az ellenfél arcához talpával, így a másik kapta a pontot. Megnyugtató a tudat és biztató a jövőre nézve, hogy ugyanez a technika a felnőttek mezőnyében 3 pontot jelentett volna, és egyben a biztos döntőbe jutást).

Az egyesület nagy sikere, hogy a Lovász György szakmai vezető kezei alatt nevelkedett és itt biztos alapokat szerző Brachna Bence a kadetek közt a taktikai utasításokat követve ezüstérmet szerzett a Magyar Bajnokságon, és ezzel teljesítette a válogatottsághoz kiírt követelményt. Bence korábban már 2 napos edzőtábort nyert S.Kovács k Ádám vb ezüstérmes sportolónál a Karate Roadshow-n nyújtott teljesítményével, mostantól kezdve pedig a válogatott rendszeres felkészüléseire is hivatalos, a megyéből egyedüliként.

/A két sportoló felkészülését Lovász György, Lipták Tibor és Ruzsinszki György irányította. Támogatóink: Szarvasi Mozzarella Kft, Szarvasi Vas-Fémipari Kft, Szarvas és Vidéke Takarékszövetkezet/

Vélemény, hozzászólás?

Szarvasi katonák a háború sodrában

Szarvas – Orosháza focimeccs