in

Jótékonysági est Szilágysomlyón

Bizonyára emlékeznek még rá, hogy egy évvel ezelőtt szarvasi magánszemélyek közadakozásával, valamint az önkormányzat pénzügyi hozzájárulásával is sikerült Szilágysomlyón a református templomot a korábbi külső felújítás után belülről is megújítani. Mike Zoltán lelkész és a gyülekezet nem elégedett meg ezzel, elhatározták, hogy az ülésfűtést is beszereltetik a templomba. Találtak is egy vállalkozót, aki megelőlegezte a rendszer bekerülési költségét és el is végezte a munkát.

A gyűjtés pedig folytatódott. November 23-án hálaadó istentiszteleten köszönték meg az eddigi adományokat, melyen Pentaller Attila szarvasi református lelkész hirdetett igét, s közreműködött a gyülekezet felnőtt és ifjúsági kórusa, valamint Bárdosi Ildikó és Molnár Miklós népzenészek is. Az alkalmat megtisztelte jelenlétével Septimiu Catalin Turcas, a város polgármestere, valamint alpolgármestere és jegyzője is. Jelen volt továbbá és adományt adott át Fazekes László, Albertírsa polgármestere is.

Az istentiszteletet követően egy helyi szálloda impozáns termében jótékonysági bálra került sor, melynek teljes bevétele a felújítás céljait szolgálta. Ennek keretében jótékonysági árverés is volt, melyre szarvasi vállalkozók, magánszemélyek is jelentős adományokat juttattak el.
Városunkat ezen az alkalmon Pentaller Attila református lelkész és felesége, Paluskáné Udvarhelyi Judit aljegyző, Mihaleczné Kovács Mária a Körös-szögi Kistérség irodavezetője, Klenk József az önkormányzat ifjúsági és sport bizottságának tagja, Klenk Józsefné, valamint jómagam vettünk részt s közvetítettük a város üdvözletét.

Vélemény, hozzászólás?

A Tessedik Táncegyüttes kiválóan minősült

Éremkollekció a Balaton partjáról