in

Áldatlan állapotok a Nyúlzugban

nyulzug090812

nyulzug090812

Bizonyára sokan végigsétáltak, kerékpároztak a gát tetején, megtekintve a Történelmi emlékút szobrait. Nem csak a gáton láthatunk szép dolgokat, ha letekintünk, a Malom utca keleti fertályának gyönyörű kertjeit láthatjuk. Elérve az út végéhez, ha nem fordulunk le a történelmi Magyarország közepét jelképező szélmalom felé, hanem továbbhaladunk a gáton, egyre inkább változik a környezet. Sőt elhagyva a város szélét (Hatház utca) mintha egy országhatárt léptünk volna át.

 

Az eddigi szépen gondozott kertek helyét egyre inkább a dzsungel növényzete veszi át (tisztelet a kivételnek!). A szebb napokat is látott almáskertet az elvadult ősnövényzet birtokolja hosszú évek óta. A tulajdonosok a legbiztosabb módszert fejlesztették ki a parlagfű távol tartására: mivel ezen gyom nem őshonos növény hazánkban, csak úgy tud érvényesülni, ha a földet megszabadítjuk a több százezer éve itt élő fajoktól. Na szóval itt esélye sincs, ezeken a földeken olyan sűrűn nő a vadrózsa, az acat és mindenféle gatyaleszaggató növényfaj, hogy csoda hogy az indiai fakírok nem itt tartják rendes évenkénti edzőtáborukat.

 

Mindezek tetejébe (hogy végképp elvegyék a kedvét azoknak az embereknek, akik felveszik a harcot a gyomokkal) a környező víkendház tulajdonosok (itt is: tisztelet a kivételnek!) a hétvégén zsákokba összegyűjtött szemetjüket is ide helyezik el. Ha valaki veszi a bátorságot (és a hosszúnadrágot) és bemerészkedik egy ilyen elhanyagolt telekre, egyszer csak az a bizonyos halott orosz katona jut az eszébe: ha itt sem találok egyet, akkor sehol!

 

A képek magukért beszélnek.

 

Vélemény, hozzászólás?

foci090811

Focimeccs indulatokkal

Bronzérem és helyezések a karate vb-ről