in

„Országos Táblavadász” akció

A megyei főkapitányságon és a kapitányságokon működő baleset-megelőzési bizottságok évente több programot is szerveznek annak érdekében, hogy minél többen megismerjék a biztonságos közlekedés szabályait, és minél többen fontosnak érezzék az előírások betartását. A legkülönfélébb forgalmi helyzetekben döntő fontosságú kérdés, hogy a közlekedő betartja-e a szabályokat, mennyire figyel a saját és mások biztonságára.

Mindezek mellett azonban legalább ennyire fontos, hogy a gyalogosok, kerékpárosok és más járművezetők a lehetőségekhez képest legjobban kialakított, egyértelműen szabályozott csomópontokban, átkelőkön, kereszteződésekben közlekedhessenek, hiszen a megfelelő és jól látható jelzések nélkülözhetetlenek a biztonságos közlekedéshez. Ezért az Országos Rendőr-főkapitányság  október hónapra meghirdeti az „Országos Táblavadász” akciót. Ez idő alatt a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a tablavadasz@bekes.police.hu. e-mail címen fogadja a közlekedők észrevételeit a hiányos, megrongálódott, ellentétes értelmű vagy éppen felesleges közúti jelzőtáblákról. A rendőrség közlekedési szakemberei az észrevételeket rögzítik, és a helyszíneket megvizsgálják az illetékes szakhatóságokkal közösen. Ha valóban szükséges bármifajta változtatás, akkor az illetékes szakhatóság a levélíró jelzése, és a hatóság lehetősége szerint a rendelkezésére álló eszközökkel orvosolja is a felvetett problémát.

A megadott e-mail címre küldött leveleikben kérjük, jelöljék meg pontosan azt a helyszínt, amelyre az észrevételük vonatkozik, és fogalmazzák meg azt is, hogy miért tartanának szükségesnek azon a helyen változtatást, valamint kérjük csatolni a hely beazonosításához szükséges fényképfelvételt.

A fenti e-mail címre tehát 2009. október 01. és október 31. között várjuk észrevételeiket.

Vélemény, hozzászólás?

Magánügy

Baleset szemtanúit keresi a Rendőrség