in

A Jobbik program

Megtartotta szarvasi kampánynyitó rendezvényét a Jobbik. Ragaszkodtak ahhoz a szokásukhoz, hogy ennek szombaton este hatkor van itt az ideje, de úgy látszik, hogy sokan nem akarták kockáztatni, hogy lekési az esti filmet, és otthon maradt, így szokatlanul sok hely maradt üresen. Elsőként Tóth Zoltán tájékoztatta az egybegyűlteket a Magyar Gárda jogállásáról. Utána Samu Tamás Gergő felszólította a megjelenteket, hogy kézfelnyújtással jelezzék, ha szerintük létezik-e cigánybűnözés, amire természetesen minden kéz a levegőbe emelkedett.

Az est vendége Sneider Tamás, a Jobbik országos alelnöke, aki korábban a MIÉP-ben politizált, körvonalazta a párt programját. Elsőként a cigánybűnözésre fognak megoldást találni. Biztató jelnek tekinti, hogy egyre több olyan eljárás indult, amikor cigányok támadtak etnikai alapon magyarra. Ezt egyértelműen saját politikájuk sikerének tekinti.

Hatalomra jutásuk után fel fogják állítani a Csendőrséget, ami annyiban különbözne a Rendőrségtől, hogy azzal szemben nem központi vezérléssel működnének, hanem működésükbe beleszólhatnának a polgárok és az önkormányzatok is.

Bevezetnék a szociális kártyát, ami nem járna annak, aki nem vállalja el a felkínált munkát. Ezeknek élelmiszer fejadag és annyi téli tüzelő járna, hogy ne fagyjanak meg.
Duplájára növelnék az egészségügyben dolgozó ápolók és orvosok bérét.

Rendbe szednék a „szélső liberálisok” által tönkretett oktatást. Ennek része lenne az, hogy a kiirtott nemzeti öntudatot ismét beleneveljék a magyarba. Megszüntetné azt a diszkriminatív rendszert, hogy ha kis létszámmal indítanak osztályt, akkor azt büntetik, ezzel szemben ők a 25 diáknál népesebb osztályokat indítókat büntetnék.

Visszaállítaná a magyar mezőgazdaság becsületét, hogy ismét „Európa éléskamrája” lehessünk.

Az előbbiekben vázolt költségekkel szemben elmondta azt is, hogy mi lenne mindezen nem olcsó intézkedések fedezete. Elengedtetnék az államadósság minél nagyobb hányadát, esetleg a kamatterhek csökkentésében alkudoznának az IMF-fel. Átalakítanák az adórendszert, hogy az vállalkozóbarátabb legyen. Inkább a családi adórendszert erőltetnék, mint az egykulcsosat. Elszámoltatnák azokat, akik eddig büntetlenül szétlopták az állam vagyonát, szükség esetén akár börtönbe is küldené őket. A szükséges helyek érdekében börtönépítési programot indítanának, majd azokat önfenntartókká tennék. A titkosított aktákat (pl. Tocsik-ügy) megnyitnák a nyilvánosság elé. Visszaállítanák a sorkatonaság intézményét, igaz csak 3-6 hónapra hívná be az újoncokat, majd évente egy-két hét továbbképzést tartanának.

A programismertető után az érdeklődők és a sajtó kérdéseire válaszoltak a Jobbikos vezetők.

{jomcomment}

Vélemény, hozzászólás?

Az első gyertya

Elhunyt Melis György