in

Tél, fény, fotó, Szentandrás

Mi köti össze a címben szereplő első három szót? A negyedik, ugyanis ismét megnyílt a Tél-Fény Fotókiállítás Békésszentandráson a Körös Művelődési Házban. Az évről évre megrendezésre kerülő tárlaton a szentandrási fotósok szentandrási, vagy éppen nem szentandrási témájú képeiket mutatják be.

Bődi Mária, a kiállítás rendezője a következőket mondta el a rendezvényről:

– Ez volt a 10. kiállításunk, tehát jubiláltunk. A Tél-Fény mára már több, mint egy tárlat, én azt mondanám ennyi idő után, hogy egy kötődés is Szentandráshoz, egy kapocs. Az idén 30 alkotó 198 képe látható. A kiállítás sikerének titka abban rejlik, hogy nyitott volt mindig. Mindenkit befogadtunk, nincs kötött téma és ez a tarkaság nem vezetett a színvonal romlásához, éppen ellenkezőleg, évről évre javultak a képek, méretekben is nőttek. A tematikus képsoroknak is helye van a tárlaton. Az idén a Gondozó Ház idős lakóinak kezéről készült képeket láthatjuk versekkel kiegészítve. Egzotikus tájak távoli világát hozza kissé közelebb a Vietnám, Kambodzsa, Jordánia és Izrael életét bemutató képsor. A trianoni évfordulóra az elszakított vidékeken készült felvételekkel emlékezünk. Gyönyörű tájképek, nagyszerű pillanatképek és néhány zsánerkép teszi feledhetetlenné a jubileumi tárlatot.

A megnyitó beszéd után az alkotóknak emléklapot osztottak és a jubileumi fotótortából minden jelenlévő kapott egy szeletet, miután kívánt valami szépet a jövőre vonatkozóan. Az elmúlt évtized legemlékezetesebb kiállításait videómagnóról is megtekinthették a látogatók. Így alkalom nyílt arra, hogy összehasonlíthassák a régebbi kiállításokat az ideivel.

Jövőre is lesz Tél-Fény, hiszen ez már hagyomány Békésszentandráson, hogy a Magyar Kultúra Napját ezzel a színvonalas tárlattal ünnepeljék meg. A fotókat február végéig lehet megtekinteni a Könyvtár Galériájában.

A fotókat Körösparti János készítette.

Vélemény, hozzászólás?

Házi kedvencek kiállítása

A Bárka kikötött Szarvason