in

A tettre kész Polgármester esete a Tettrekész rendőrökkel

Elég nagy sajtóvisszhangot váltott ki Babák Mihály polgármester és Dancsó József csabai országgyűlési képviselő páros gyakorlata, amiben véleményezték a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének és a Jobbik stratégiai együttműködését. A FIDESZ-en belüli általános vélekedés leszűrhető pl. abból, ahogy Simicskó István FIDESZ-es képviselő, a Országgűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának az elnöke egyszerűen lerasszistázta a TMRSZ-t.

Az előzmények innen, a fotelből, valahogy így néznek ki: adott egy rendőrszakszervezet, a TRMSZ, ami már lefutottnak tekintette a 2010-es választásokat, ezért már tavaly megkereste a FIDESZ-t szakmai együttműködési szándékával. Ott vagy a törvényességi előírásokat szem előtt tartva, vagy csak olyan ügyintézőbe botlottak, aki sokadszorra sem tudta szinkronba hozni a szakszervezet teljes nevét és a TMRSZ rövidítést, amire így sokadik nekifutásra is oda kell figyelnem, az együttműködésből nem lett semmi. Mindenesetre a TMRSZ nem akart várni, és az EU Parlamenti választások eredménye után a Jobbik jó szereplését és annak rendpártiságát látva egymás karjaiban kötöttek ki. Ugyanakkor Lázár János hódmezővásárhelyi polgármester – az Országos Rendészeti Bizottság elnöke, akinek valószínűleg az irodájában porosodik azóta is a TMRSZ levele – hátsó udvarában alakult egy újabb rendészeti szakszervezet, aminek az egyik alapítója egy TMRSZ-ből kizárt rendőr. Nem túl megnyugtató, hogy a tettre kész rendőrök sem egyeznek egymással.

Egyébként 25 éve, amikor két rendőr és két önkéntes rendőr Szentandráson a Harcsásban egy igazoltatás során 10 éves Pony típusú kempingkerékpárom tulajdonviszonyainak igazolására számlát vagy adás-vételi szerződést kértek, de nem voltak felkészülve az „ez most vicc?” kérdésre, ezért válasz helyett belém rúgtak, szóval 25 éve én meg voltam győződve arról, hogy minden rendőr tettre kész.

Polgármesterünk az ügy decemberi kirobbantása óta levelezésbe bonyolódott a Legfőbb Ügyészséggel, de még Bencze József rendőr altábornaggyal is, aki egyetért Babák Mihállyal, és úgy ítéli meg, hogy a TMRSZ tevékenysége túl megy a törvényesség határain, ezért eljárást indítottak ellenük, és figyelmeztették őket, hogy szakítsák meg a Jobbikkal tavaly májusban kötött együttműködési szerződésüket. A Legfőbb Ügyészség vezetője, Dr. Pálvölgyi Ferenc arról is tájékoztatta Polgármesterünket, hogy TMRSZ vezetői ellen több szálon, csalás és más bűncselekmények miatt büntetőeljárások indultak.

Valószínűleg nem ez a módja, hogy az ember sok rendőr barátra tegyen szert.

{jomcomment}

Vélemény, hozzászólás?

Holdfény Klub a nagycsaládosokkal

Jégen tartózkodás szabályai