in

Megyejárás Szarvason

„Közös munkánk, értékeink, hagyományaink ápolása a jövő záloga, hiszen Békés megye minannyiunk otthona”. Ennek a gondolatnak a jegyében nyitotta meg Domokos László azt a kiállítást, amely a szarvasiak számára mutatja be megyénket és viszont.

Városunk az 57. helyszíne volt az úgynevezett  megyejárásnak, melynek többek között célja, hogy segítse az itt élők identitásának erősítését, a közösséghez tartozás érzését és annak tudatosítását, hogy Békés megye az otthonunk, ahol jó lenni, ahonnan nem kell elmenni, ahol nagyon sok természeti, gasztronómiai, szellemi érték van, amit meg kell ismernünk nekünk magunknak is.

A művelődési ház aulájában leterített térképen kis helységnévtáblákkal jelezték hol járt már a kiállítás, s a korábbi helyszíneket bemutató táblák az egész galériát elborították.

Domokos László a Békés Megyei Közgyűlés elnöke és Babák Mihály polgármester egyszerre helyezték el újlenyomatukat a térkép szarvasi részénél, majd ugyanezt tették a kiállítás megnyitóján megjelentek is, miközben Erdész Ádám a Békés Megyei Levéltár igazgatója tartott izgalmas és érdekes előadást megyénk történetéről.

Ezek után a program kettévált; a művelődési ház színháztermében a Jókai Színház Színitanházának növendékei gyerekműsorral kedveskedtek a kicsiknek, majd a felnőtteknek csendültek fel népszerű operett és musical melódiák, örökzöldek, a két műsorszám között harmadikként Szarvas Város Közoktatási Intézményének diákjai mutatkoztak be.

Eközben a Városházán rendkívüli képviselőtestületi ülés keretében mutatta be Domokos László a Békés Megyei Önkormányzat kötelező és önként vállalt feladatait a Békés megyében élők ellátása és a megye fejlesztése érdekében.

Az általános Ismertető után részletesen bemutatkozott a megye két intézménye a Pándy Kálmán Kórház, valamint a Munkácsy Mihály Múzeum.

A rendívüli ülés egészen 13.45-ig tartott, hogy átadhassa helyét a rendes, vagyis soron következő képviselőtestületi ülésnek, ami 14 órakor a sportolói díjak átadásával kezdődött meg.

Vélemény, hozzászólás?

Wales, birkák, satöbbi…

71 íjász tartott célra