in

Csicskákat szabadítottak fel

A héten ismét bekerültünk az országos sajtóba. A hét elején a szarvasi lakásmaffiával, most pedig a klasszikus szarvasi témával, a csicskatartással hívtuk fel magunkra a figyelemet. Lehet, hogy nem jó marketing ez a városnak, de egyszer valahol el kell kezdeni tiszta vizet önteni a pohárba, hogy mindenki, fogvatartó, fogvatartott, felháborodott kívülállók,  világosan lássák, hogy törvénytelen, és nem jószolgálati cselekedet a csicskatartás intézménye, és törvényes eszközökkel megszüntethető és megszüntetésre is kerül. Végre eljutott addig a város, hogy nem maszek szabadítóakciókkal, hanem intézményesítve, a Családsegítő Szolgálat a Rendőrséggel karöltve keresett és talált megoldást a „modernkori rabszolgaság”-nak is nevezett jelenség felszámolására Szarvason. Az eredmény azért meglepő, mert elég síkos a pálya egy-egy ilyen akció kivitelezése, ill. bizonyítása során, mert a csicskatartást elszenvedők sokszor önmagukkal is ellentmondásba keverednek „fogvatartási” viszonyaikat illetően, ill. sokszor volt arra példa, hogy visszamentek az őt „gondozó” családhoz.

A hivatalos közlemény e témában a következő:

Két cselekvőképes, nagykorú férfi lakott ideiglenes bejelentés alapján szarvasi lakcímen.

 

Egyikük több alkalommal próbálkozott megszökni „szállásadójától”, de napokon belül visszahozták Szarvasra. A Rendőrség megkeresésére a Családsegítő Szolgálat 2010. február 8-án őt testvéréhez szállította eredeti, Bács-Kiskun megyei településen létesített állandó lakcímére, ahol testvére befogadta és a továbbiakban róla gondoskodni fog.

A másik esetben a szarvasi „befogadó családtól” a Rendőrség menekítette ki a középkorú férfit, miután a befogadó család több százezer forint hitel felvételére akarta őt kényszeríteni. Felismerve az ezzel járó veszélyeket, helyzetéből menekülni kívánt és ezért kérte a Rendőrség segítségét. A Családsegítő Szolgálat őt Bács-Kiskun megyei településen élő ismerőseihez szállította, akik otthonukba befogadták.

Mindkét esetben megszüntetésre került a kényszerítés útján létesített szarvasi lakcím.

Mindkét esemény példázza, hogy odafigyeléssel, közösségi összefogással elősegíthető a városunkat oly szégyenteljesen érintő jelenségek visszaszorítása.

{jomcomment}

Vélemény, hozzászólás?

Így kormányoztunk mi

Szarvasi az “Év Sportolója” Kecskeméten