in

Dorina újabb sikerei

Egy hét alatt két arany-, és egy ezüstérem, ezt a mérleget lehet vonni a szarvasi taekwon-dós Mácsár Dorina eredményei alapján. 

Április 3-án Békéscsabán 147 nevező mellett nyílt kick-box diákolimpián vettünk részt, ahol két szabályrendszerbe lehetett nevezni: „semi-contact stop” és „light-contact”. A semi-contact stop rendszerről azt kell tudni, hogy minden találatkor a vezetőbíró megállítja a küzdelmet és pontot kap az, aki bevitte a találatot, ezután újra indul a támadás; a küzdelem a két menet végéig tart, vagy 10 pontos különbség esetén, azonnal vége szakad a mérkőzésnek. A light-contact szabályrendszer pedig folyamatos félerejű küzdelmet jelent. Itt nem állítják meg a küzdelmet, hanem a két menetben összegyűjtött találati pontok alapján hirdetik ki a győztest.

Dorinával kifejezetten a neki jobban fekvő light-contactra készültünk, ám a nevezési díj befizetésekor a szervezők tájékoztattak bennünket, hogyha mindkét kategóriában indul Dorina az csak csekély összeggel kerül többe. Annak ellenére, hogy semi-contactban túl nagy tapasztalatokkal nem rendelkezik Dorina, rövid tanakodás után úgy döntöttük, hogy megpróbáljuk. Nem döntöttünk rosszul, olyanyira, hogy az első meccsét 11-0-ra, a másodikat pedig 10-0-ra hozta Dorina, ezután a döntőben egy másik ágon felkerült újkígyósi kislánnyal (aki a hatszoros kick-box világbajnok Debreczeni Dezső tanítványa) került szembe, ahol Dorina a második helyet szerezte meg. Nem várt ezüstéremmel lettünk gazdagabbak. Ezután következtek a light-contact meccsek, ahol Dorina porrá zúzta ellenfeleit. Vitathatatlan aranyérem lett a jutalma. A döntőt is beszámítva 12 menetet küzdött, ez egy profinak is a becsületére válna. 

Múlt héten (10-én) szombaton ismét Békéscsabára utaztunk, de ezúttal az ITF Taekwon-do Szövetség gyermek és serdülő országos bajnokságára, ahol a döntők kerültek megrendezésre. Dorina két menetben hozta a szokásos formáját, magabiztosan nyerte a meccset, egy rendkívül tehetséges, feltörekvő, igazi küzdő kislány ellen.

Összesítve tehát: egy hét alatt 3 érem: 2 arany és 1 ezüst – egy diákolimpikon és egy országos bajnoki cím. Gratulálunk Dorina!

Aki kedvet érez, hogy megismerkedjen ezzel a koreai küzdősporttal, bátran jelentkezzen edzéseinken, melyek minden hétfőn és szerdán kerülnek megrendezésre a Petőfi utcai sportcsarnokban.

Vélemény, hozzászólás?

Antidepresszáns

Angyal a Škoda alatt