in

Szarvason tért vissza a II.Félidő

Tizedik alkalommal gyűltek össze a lakodalmas zene kedvelői az élő Rádiómulató hagyományőrző bálban. Két évvel ezelőtt indult ez a program melynek célja a szórakoztatás mellett az, hogy megismertesse a fiatalokkal a lakodalmas zenét, a magyar nótát, egyáltalán az élő muzsikát. Remek együttesek húzták már a talpalávalót, mint a Csantavéri Koktél, az Oromhegyesi Nefelejts, a Doroszlói Újra Együtt, a Martonosi Révész és a Kikindai Vidám Fiúk.

A tizedik alkalomra igazi nagyhalat fogtam ki a lakodalmas zene hálójából. A II.Félidő zenekar a nyolcvanas években a legnépszerűbb előadók közé tartozott a Vajdaságban a 3+2, a Sógor, és a Szivárvány társaságában. „Tanítsál meg engemet szeretni”, „Miért múlik el, minden ami szép”, „Miért van kőből a te szíved”, „Nem vagyok én már az aki voltam”. Néhány remek dal, amelyeket az együttes vitt sikerre.

A 80-as években sok tízezer eladott lemez, sok száz fellépés, elismerés övezte Solymosi Szilveszter csapatát. Sajnos a következő évtized háborút, elvándorlást és szegénységet hozott a délvidéki magyarokra. A lakodalmas zene csillaga is leáldozott, hiszen háborús időkben az embereknek nem volt kedvük mulatni. Így szünetelt a II.Félidő, és Szilveszter is külföldön keresett boldogulást.

Hazatérte után ismét nekivágott a csapattal de pár év után a tagok útjai szétváltak. Idén Solymosi új tagokkal feltámasztotta a II.Félidőt. Kiváló zenészek csatlakoztak az énekes szaxofonoshoz: Spör Helmut – basszusgitár, ének; Borbély Andor – gitár; Szlávnics Róbert – billentyű,ének; Oláh László – dob.

Tíz év után tehát Szarvason csapott először a húrok közé a II.Félidő. És hogy milyen sikerrel? Jelzőket nehéz találni, egészen parádés műsort adott a csapat. Volt itt csárdás, hallgató nóta, fox, twist, sramli, keringő, hazafias dalok. A közel kétszáz vendég, pedig táncolt énekelt mulatott hajnalig.

A Rádiómulató hallgatói nevében sok sikert kívánunk a II.Félidőnek, és szeretettel várjuk őket vissza, mert a szaxinak szólnia kell.

{jomcomment}

Vélemény, hozzászólás?

Kemény legény

Járművezetéstől eltiltás hatálya alatt személygépkocsit vezetőt vett őrizetbe a Rendőrség