in

A Föld napja Szarvason

Ma van a Föld napja. Pont 40 éve indult útjára Amerikából, ami azóta mozgalommá nőtte ki magát, és mára szinte a világ minden országában a környezetvédelemre való figyelemfelhívás egyik legfontosabb eszköze lett. Az ötletgazda már az alternatív energiaforrások egyik világszerte elismert kutató, szakértője lett. 20 éve mindig ezen a napon adják ki a „Világ helyzete” című jelentést, ami afféle pillanatfelvétel bolygónk állapotáról. Az ügy pikantériája, hogy sok egyezménynek az amerikaiak a kerékkötői – de a természet okos, figyelmezteti őket hurrikánnal bőségesen, csak nem biztos, hogy értik a célzást. Ennél paradoxabb már csak az lehetne, ha Kína tölthetné be a tiszteletbeli elnöki tisztet valamelyik nagy nemzetközi környezetvédelmi szervezeteben, mondjuk ők is kapnak hideget-meleget a természettől.

Lehet, hogy véletlen egybeesés, de tegnap érkezett Szarvasra az a rendezvénysorozat, aminek Glatz Ferenc akadémikus a védnöke, és ami vidék felzárkóztatását tűzte ki céljául, komoly hangsúlyt fektetve a környezetvédelemre, a vizes élőhelyek védelmére, víz- és tógazdálkodásra.

A Mezőgazdasági kar aulája ad otthont a „Hulladékból termék” című kiállításnak, amiről a címe mindent elmond a látnivalókról. Igazán érdekes felfogásban láthatunk igazán érdekes dolgokat.

Szent István Egyetem Pedagógiai Karának Gyakorlóóvodája a héten tartja „Zöld Óvoda” című szakamai hetét, ami a kicsik környezettudatos neveléséről szól, de erről még ma bővebben olvashatnak a newjságon.

Végezetül, de nem utolsósorban bemutatnánk Dr. Skorka András két képét, ami tökéletesen passzol a mai naphoz. A képek is magukért beszélnek. 

Vélemény, hozzászólás?

Kitárt Zöld Óvoda kapuk

Vidékfejlesztési roadshow a városban