in

Presztízs a javából

Mivel a szarvasiak már lejátszották az utolsó fordulóra kisorsolt Újkígyós elleni meccsüket, számukra a vasárnapi a Kondoros elleni kistérségi derbi jelentette az utolsó NB II-es fellépést. Ezen a szinten Sebők György játékvezető számára is ez a találkozó volt a búcsúfellépés, akit a hazaiak részéről Lestyan Goda Zsombor csapatkapitány köszöntött a kezdést megelőzően. A pályán azután ádáz csatában a Körös-partiak kerekedtek felül.

Aki azt hitte, hogy a már kiesett két térségi csapat csatája az unalomba fulladt majd, az nagyot tévedett. Kezdettől fogva érződött, hogy amelyik fél győzni akar, annak az átlagosnál lényegesen többet kell nyújtania. A szarvasiak kezdtek valamivel jobban és a kezdeti előnyüket az egész félidőn keresztül jól kamatoztatták. A kondorosiak azonban soha nem hagyták elkényelmesedni őket: egy-egy jó periódust elkapva könnyedén dolgozták le két-háromgólos hátrányukat, bár ekkor rendre megtorpantak, így a vezetést nem tudták átvenni.

A térfélcserét követően csak annyiban változott a helyzet, hogy lényegesen keményebb lett a derbi. A barátinak nem nevezhető viszonyban álló felek rendesen osztották egymást, pro és kontra. A paprikás hangulat időnként még a nézőtérre is átragadt. Az eredményjelzőn eközben állandósult a hazai vezetés, sőt a gyors lerohanások révén a 41. percben először jártak négy góllal előrébb a házigazdák. Az utolsó negyedóra végképp a rohanásé volt és ebből a helyiek jöttek ki jobban. A tét nélküli összecsapás az idény legjobb meccsét hozta a kölcsönös presztízs jóvoltából.

Tusjak János játékos-edző: – Lehet bármely osztályban e két csapat, az egymás elleni mérkőzésekre nincs szükség extra motivációra. Akár az elmúlt évtizedekben, így volt ez ma is, amikor a higgadtabb, játékkal többet foglalkozó csapat győzedelmeskedett.

Kasnyik Tamás technikai vezető: – A játékvezetők engedték a durva játékot, és ez a hazaiaknak kedvezett.

Szarvasi Mozzarella HC–Kondorosi KK 36–31 (15–13)

NB II-es férfi kézilabda-mérkőzés. Szarvas, 100 néző. V.: Sándor, Sebők.

Szarvas: Marton – Balázs 4, Pardi 10, Puskás 1, Vozár 1, Lestyan Goda 6, Hanzel 4. Csere: Sárosi 7, Bőr 2, Zsótér 1, Nagy, Tusjak, Lestyan P. Játékos-edző: Tusjak János.

Kondoros: Szebegyinszki – Mális, Kis 1, Szpisjak, Kasnyik V. 4, Szatmári 5, Kasnyik T. 10. Csere: Gyurcsán (kapus), Tóth 6, Bagyin 3, Hanyecz, Jarabek 1, Varga 1, Tira. Játékos-edző: Jarabek Szabolcs.

Hétméteresek: 6/5, illetve 8/8. Kiállítások: 12, ill. 6 perc.

Vélemény, hozzászólás?

Góleső az esőben

Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulása pályázati hirdetménye