in

Bringások, ha összejönnek

Az „Európai Mobilitási Hét 2010” keretén belül csütörtökön és pénteken Szarvason, az Ifjúsági üdülőben (volt KISZ üdülő) találkoznak azok a szakemberek, akiknek feltett szándékuk, hogy minél több magyart ültetnek ismét nyeregbe, igaz, itt most a nyereg alatt nem ló, hanem bringa van. A kerékpározás, mint életforma elfogadtatása nem lesz könnyű, de a hívők bizakodók, magasra tették a lécet. A közlekedésben a jelenlegi 3%-os kerékpáros-arányt 10%-ra szeretnék növelni, bár arról nem hallottunk, hogy ezt mikorra szeretnék elérni.

Az biztos, hogy ebben a szegmensben lehetne látványos eredményeket elérni, és akik szeretnék ezt, azoknak kedvező szelek fújnak. A magas benzinár, egészséges életmód perspektívája pozitív kormányzati hozzáállással látványos fejlődést tehet lehetővé, de ahhoz, hogy ez tényleg üssön, a fejekben is rendet kell tenni. Kormányzati szinten biztató, hogy az Országgyűlés alakuló ülésére a FIDESZ fajsúlyos politikusa, Kósa Lajos, Debrecen polgármestere kerékpárral érkezett.

A konferencia további részében pszichológus, stressz kezelő terapeuta, egészség tanácsadó és számtalan közlekedéssel foglalkozó szakember szólalt, vagy péntek folyamán szólal fel, osztja meg gondolatait a többi résztvevővel.

Vélemény, hozzászólás?

Pályázati hirdetmény 3 db megüresedő szociális bérlakás bérbevételére és cseréjére

Fogatok az esőben