in ,

Sorozatbetörő elfogása Gyomaendrődön

2010. június 28-án a délelőtti órákban Gyomaendrőd külterületén a Hármas Körös folyó közúti hídjánál a Gyomaendrődi Rendőrőrs rendőrei ellenőrzés alá vontak egy férfit, aki egy Schwinn Csepel Laguna típusú női vázas kerékpárral közlekedett Dévaványa irányába. Az intézkedés során a férfi ruházatából előkerült egy fogó is. Elszámoltatása során nevezett elismerte, hogy a kerékpárt nem sokkal korábban a gyomaendrődi MÁV állomásról tulajdonította el.

Miután a rendőrök a férfi adatait megállapították, kiderült hogy büntetett előéletű, aki ellen a Szarvasi Rendőrkapitányság Dévaványai Rendőrőrsén több rendbeli betöréses lopás miatt folytatnak már büntetőeljárást. 

A 23 éves dévaványai férfi a gyanúsítottkénti kihallgatása alkalmával további Dévaványa területén elkövetett betöréses lopásokat ismert el, melyek során villanymotorokat, segéd motorkerékpárt, színesfémhulladékot, gázolajat, élelmiszert tulajdonított el. A bűncselekmények elkövetésével összesen több, mint 900.000 Ft. kárt okozott.

Elmondta továbbá, hogy Gyomaendrőd területéről több kerékpárt is eltulajdonított, döntő többségében SCHWINN Csepel típusúakat. 

A Szarvasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást, eddig 14 bűncselekmény elkövetésével gyanúsítva a férfit. A nyomozó hatóságnak eddig néhány esetben sikerült felkutatni és lefoglalni az eltulajdonított tárgyakból.

Kihallgatását követően a férfi őrizetbe vételére került sor, majd a Szarvasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya előterjesztést tett az előzetes letartóztatásának indítványozására.

Szarvas, 2010. június 29.

Vélemény, hozzászólás?

Fábri János ezüstérmes a masters Eb-n

Megjöttek a fiúk, a tresnyeváci fiúk