in

Megválasztatott

Egy országgyűlési képviselővel kevesebbünk van. A Békés megyei 5. választókörzet egyéni képviselőjét választotta meg a minap a Parlament az Állami Számvevőszék elnökévé, amit a helyi FIDESZ egyik alapítója legalább 15 éve megjósolt, és amire bizonyíték képünk. A körzetre új választást fognak kiírni, amin érdekes helyzet állhat elő. Ahogy azt 12 éve, mikor arról kellett dönteni a FIDESZ-ben, hogy ki lehet az a személy, aki a Gyomaendrőd-Szarvas rangadót barátságos mérkőzéssé tudja szelídíteni, és partvonalon kívülre állítani az MSZP-s Szőllősi Istvánnét, merült fel a jelenlegi ÁSZ elnök neve, és az ötletet siker követte. Az akkori két ötletgazda közül az egyik sajnos nem lehet közöttünk, és a másik sem politizál már. Ha jelenleg nem is olyan kiélezett a helyzet, most is szükség lesz valami hasonló salamoni döntésre, ha a FIDESZ saját jelöltjével akarja betölteni a megüresedett képviselői helyet.

Az előzetes, nem hivatalos nevezések alapján a rajtrács jelentősen el fog térni a tavaszi választásokétól. Samu Tamás Gergő kérdésünkre elmondta, hogy náluk nincs lefutva, hogy kit indít a Jobbik, de korántsem biztos, hogy őt. Földesi Zoltán sajtótájékoztatóján kerek-perec kijelentette, hogy nem őt fogjuk az MSZP színeiben viszontlátni a megismételt országgyűlési választásokon. Telefonon feltett kérdésünkre Fonád Zoltán csak annyi tudott mondani, hogy mindenképp jelöltet fognak állítani, de a személye még nem ismert.

Még az is lehet, hogy mind a négy helyen új arc fog feltűnni. Engedje el fantáziáját, és ossza meg velünk, hogy Ön kit látna szívesen a Parlamentben!

{jomcomment}

Vélemény, hozzászólás?

Ítélet született a csoportos rablásokat elkövetők ügyében

Ma van a holnap tegnapja