in

Dankó Bélát jelöli a FIDESZ

danko100802

danko100802Polgármesterünk, Babák Mihály sajtótájékoztatón mutatta be az időközi választásokon a FIDESZ-KDNP színeiben induló országgyűlési képviselőjelöltet, Dankó Bélát, Kondoros polgármesterét. Az amúgy is nyílt titokként kezelt jelölést nem követte a meglepetettség moraja a teremben összegyűlt sajtó munkatársai között. A Domokos László ÁSZ elnökké nevezésével megüresedett hely betöltéséért Földesi Zoltán szocialisták régi-új jelöltje után immár ő a második, akit a pártok hivatalosan is megneveztek. Polgármesterünk fájdalmasnak nevezte, hogy egykori országgyűlési képviselőnk feljebb bukott, ugyanakkor büszkeségét is fejezte ki, hogy közülünk került ki egy ilyen prominens tisztség betöltője. De az élet ettől nem áll meg, egy mégfiatalabbat jelölnek a helyére.

Dankó Béla nem kezdő politikus, 11 éve, szintén időközi választások során választották Kondoros polgármesterévé. Családja és iskolái révén sok minden köti Szarvashoz. A megyegyűlés térségi tanácsnoka, sportban és munkaügyekben már fontos szerepeket játszott a megyei szinten. Szeretik Kondoroson, megszerették a megyében is a három gyermekes Dankó Bélát. Polgármesterünk meleg szavai után átadta a szót bemutatkozásra a jelöltnek.

Nagyon jól együtt tudott dolgozni Domokossal, mondta a FIDESZ-KDNP közös országgyűlési képviselőjelöltje, sajnálja, hogy elment. Teljes erejével akar a körzetért tenni, nem a pozícióért indul, ezért valószínű, hogy le fog adni néhányat jelenlegi tisztségei közül, amiből jelenleg van bőven: két ciklus óta a megyei közgyűlés tagja, a Regionális Munkaügyi Tanács tagja, a Vállalkozásfejlesztési Alapítvány Kuratóriumának elnöke, a Békéscsabai Torna Club elnöke, a Békés Megyei Labdarúgó Szövetség elnöke, és az MLSZ elnökségi tagja. Első hallásra ezekből tényleg le lehet majd adni néhányat.

Vélemény, hozzászólás?

nora100803

Öröm/k-művészet

utrehab100803

Aki nem lép, állva marad