in

Öröm/k-művészet

nora100803

Profán és szent, vidám és komoly, szarkasztikus, nárcisztikus, öncélú és közcélú, szélsőséges és populáris, réteg és tömegcikk, nehéz és könnyű, hamis, valódi, álságos és válságos, valóságos és fiktív. Számtalan jelzőt lehet sorolni, de a lényeg egy és ugyanaz: nem mindennapi.

nora100803Ha van valami, ami nagyon összeköt és elválaszt embereket, akkor az a művészet. A szépre, jóra való fogékonyság velünk született, ezt alakítja a szocializációnk és a tudatosan keresett, szerzett élmények. Minden gyermek alkot és ez az alkotókedv annyira egyedi és univerzális, hogy nem győzök elégszer rácsodálkozni.

Bár bennem nem sok művészi hajlam van, mégis nagyon tudom értékelni a művészi alkotásból élők keze és fantáziája munkáját. Legyen az kerámia, bőrdíszmű, vagy kelme munka. Ezért is nagy szerelmem minden művészeti és kézműves fesztivál. És ha már művészeti fesztivál, akkor a (talán) legrangosabb a Művészetek Völgye rendezvény(sorozat). Túlélt 20 évet, annak minden pénzügyi és politikai, személyes és személyeskedő problémáival. Úgy érzem, ennek a fesztiválnak a sorsa kiválóan példázza azt, hogy a jó szándék és akarat, az őszinte odaadás igenis időtálló és tartalmas. Értéket teremt és ad, csupán a művészet kedvéért.

Koncertek, performanszok, kiállítások, és kézművesek minden mennyiségben. Teljesen mindegy ki honnan jön, ha értéket közvetít, itt megértő közegre talál. Olyan sokféle és sokrétű, színes és szórakoztató, határokat feszegető, illetve határokat összemosó – igazi kikapcsolódás.

Ha még nem volt, akkor azért, ha már volt, akkor azért ajánlom mindenkinek. Csak egy kis nyitottság kell hozzá.

Nóra

U.i.: nekem a kedvencem a Néprajzi Múzeum kiállításai voltak, valamint Lajkó Félix koncertje, illetve Hobó Circus Hungaricus-a, és persze a szuper kézművesek!!! Na meg persze a humoristák Nagyvázsonyban. Nektek melyik tetszett a legjobban?

Vélemény, hozzászólás?

maya100802

Gyógyító hét

danko100802

Dankó Bélát jelöli a FIDESZ