in

Köz nélküli közmeghallgatás

koz100813

koz100813Általános érdektelenségbe fulladt közmeghallgatáson vett részt a newjság a minap a Polgármesteri Hivatal körtermében. A szervezők optimizmusát dicséri, hogy biztos, ami biztos alapon a Hivatal legnagyobb előadóját nyitották meg a köz számára erre a napra. De a köz nem jött el. Nem olyan nagy horderejű kérdés ez, hogy tolongás lett volna várható, de arra, hogy a hivatalból megjelenteken kívül senki sem jelenik meg, még az angol fogadóirodák sem adtak volna nagy oddszot. Egyébként ez a jellemző tendencia közérdeklődés ügyben a városban.

A meghallgatás arról szólt, hogy a Szentesi úton, a szükséglakások mögött mintegy 200 méterre egy adótornyot épít az egyik szolgáltató. A torony csak 40 méter magas lenne, mert erre egyszerűbbek a létesítési szabályok. Közegészségügyi hatása nincs, azaz semmi érdekes nem lenne az egész hírben, ha nem egy olyan tornyot építenek fel, ami még jól is néz ki. Ezt ugyanis ragasztott faelemekből építenék, ami mégsem olyan csúnya, mint a piros-fehér vastornyok, amik általában jellemzőek voltak eddig, így teljesen illeszkedne a tájba. Némi lombkoronával a tetején még turisztikai látványosság is lehetne belőle.

Ugyanilyen torony kétesülne a Hatház utcában is.

A közmeghallgatást levezető Krivjanszki János műszaki csoportvezető rendben levezette a törvényileg kötelező ülést, amin – a sajtón kívül – hivatalból részt vett Novák István városi főépítész, és Váradiné Kintzly Ágnes a Város- és Környezetvédő Egyesület elnöke.

Elkértük a képeket. Érdemes megnézni, hogy kicsi akarással egész elfogadható kinézetű is lehet egy ilyen torony.

{jomcomment}

Vélemény, hozzászólás?

konyvtar100812

Tudásbázis a könyvtárban

20100730-2010._064

Fazekas Nándor Európa elitjében