in

Vissza a munkába!

kepzes100814

kepzes100814Képzés indult a Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulása vezényletével olyan regisztrált álláskeresők számára, akik munkanélküli ellátásban nem részesülnek. Ez így persze nem írja le pontosan a képzésbe bevontak körét, mert a munkanélkülieken kívül jelentkezhettek a tanfolyamra olyanok is, akik valahogy elvesztették a kapcsolatot a mindennapokkal, inaktívakká váltak, alacsony iskolai végzettségűek, valamilyen szenvedélybetegség rabjai, fogyatékosok, vagy megváltozott munkaképességűek, ill. roma származásúak. Megelőzendő a romákat érő hozzászólásokat, az itt tanuló romák, azok a romák, akik dolgozni szeretnének, nem azok a romák, akik egész nap az utcán grasszálnak és énekelnek, és így is jobban megélnek, mint minden más munkából élő ember.

Az augusztus 1-jén indult képzés időtartama 6 hónap. A második héten, ott jártunkkor, épp a csapatépítés fázisa volt. A több teremben csoportokra bontott résztvevőkkel külön trénerek foglalkoznak. Az egyik csoportszobában tett látogatáskor a társaságnak épp az volt a feladata, hogy egy gépi autómosó munkafázisait kellet emberekre lefordítani. Volt aki szélvédőt, és volt, aki alvázmosást végzett a két sorfal között átmenő delikvensen. A feladatokból az jött le, hogy a trénerek mindenképp szeretnék a kapcsolatépítést az érintés szintjéig elvinni. A nap végén közös feladatot kellett megoldani az aulában kialakított akadálypályán. Itt a feladat az volt, hogy egy fürdésre alkalmatlan – savas – folyónk kellett átkelnie az egész társaságnak emberveszteség nélkül. Ha valaki beleesett volna, újra kellett volna kezdni az egészet az egész csapatnak. Az átkeléshez adott volt két palló, ill. a folyó közepén egy sziget. A két palló azonban rövidebb volt annál, hogy abból fix hidat lehessen építeni.

A képzési program további részében informatikát, matematikát, anyanyelvi kommunikációt  tanulhatnak, valamit életviteli, állampolgári, jogi, háztartási, valamint még sok hasznos, és a mindennapi életben szükséges ismeretet szerezhetnek a résztvevők .

{jomcomment}

Vélemény, hozzászólás?

20100730-2010._064

Fazekas Nándor Európa elitjében

foci100815

Focifieszta mesternégyessel