in

Buta vereség a Tisza-parton

foci100806

foci10080638 hónap elteltével ismét NBIII-as mérkőzésen lépett pályára a Szarvasi FC. A jó erőkből álló Tisza Volán SC volt első fordulóbeli ellenfelünk. Valamikor a 90-es évek közepén jártam utoljára a Felső Tisza-parti stadionban egy Szeged -Szarvas NBII- es mérkőzésen. Akkor se volt már modern a stadion, de a látvány ma 2010-ben megdöbbentett. Rozsdás rácsok, mindenütt gaz, kikopott gyepszőnyeg, világítótestek nélkül árválkodó oszlopok. A létesítmény jól mutatja, a szegedi labdarúgás jelenlegi helyzetét.

Egy 170 ezres város nem tud kiállítani egy valamire való focicsapatot. Jellemző a helyi viszonyokra, hogy a szegedi ultrák inkább a szomszéd pályán játszó FK Szeged megye kettes csapatát bíztatták, így némi meccshangulat is áthallatszott a centerpályára.

Kedvelt fehér szerelésünkben a Kiri-Kugyela,Pákozdi,Závoda,Petykó-Kiszel,Klimaj,Bány,Erdősi-ifj.Somogyi,Truczka összeállításban kezdtük harmadik vonalbeli szereplésünket.

A kékmezes hazaiak azonnal támadólag léptek fel, mi csak kerestük a labdát. Aztán büntetőből megszerezte a vezetést a Volán, majd egy szép akció végén ismét a kapunkban táncolt a labda. Egy nagy verés is kinézett, de szerencsére Kiri bravúrosan védett.

Nincs mit szépíteni, egy csapat volt a pályán, jókor jött a szünet.

A második félidőben Somogyi mester kétgólos hátrányban két hátvédet cserélt be. Nem biztos, hogy ezért de Bány és Soma révén gyorsan egyenlítettünk! A futball lélektana szerint ilyenkor a padlóról felálló csapatot senki sem állíthatja meg.

Sajnos nem így történt, ismét magunkra húztuk a szegedi fiatalokat. Az utolsó percben Beretka éles szögből fejelt a rövid sarokba, így pont nélkül utazhattunk haza.

Tanulságos mérkőzés volt, kiderült, hogy óriási gondjaink vannak a baloldalon, Závoda hátravonásával nincs ütköző ember a középpályán.

Jól játszott Kiszel, Bány, Somogyi és Klimaj. Ki kell emelni a magas színvonalú játékvezetést, Vörös sporttárs korrekten vezette a találkozót.

Búslakodni nem kell, szombaton hazai pályán a patináns Csepel ellen lehet javítani.

Szegedről tudósított Gunda Atilla

{jomcomment}

Vélemény, hozzászólás?

foci100815

Focifieszta mesternégyessel

kiallitas100815

Spakni, mint művészi ecset