in

99 kopogtatócédula

lmp100818

A Körös partján tartott sajtótájékoztatót az LMP két országgyűlési képviselője, Szabó Rebeka és Vágó Gábor, akik az időközi országgyűlési választások és az azt követő önkormányzati választások kapcsán szerették volna megismertetni a szarvasi közönséget pártjuk vidékfejlesztési és mezőgazdasági politikájával, fókuszálva térségünkre.

lmp100818Szabó Rebeka szerint a vízgazdálkodásban stratégiaváltásra lenne szükség. A tavasszal keletkező többletvizeket helyben kellene tárolni, hogy a nyári aszály idején fel lehessen használni azokat. Az árvizes, belvizes területeken ide illő, ilyen körülményeket tűrő gazdálkodási formákat kell alkalmazni. A támogatási struktúrát ehhez kell idomítani, hiszen nem várhatnák a gazdáktól, hogy saját erőből oldják meg a váltást.

Élelmiszer önrendelkezés alatt az LMP azt érti, hogy a helyben, biztonságosan termelt élelmiszer a helyi piacokra kerülhetne, és ami munkahelyeket is teremthetne, és nem a globális árverseny diktálná, hogy mit termeljünk, hanem az, hogy mire van szükség. Lerövidülne az élelmiszerlánc a termelő és a fogyasztó között. Legalább nem kellene az Antarktiszon őshonos körülmények között termesztett olyan paradicsomot ennünk, aminek a fele csuma. Ehetnénk ismét szántóföldi, lédús paradicsomot is, jegyzi meg mellékesen a newjság e témában általános iskolás korában paradicsomföldön doktorált szakírója. A megtermelt jövedelem is helyben maradna, aminek népességmegtartó szerepe lenne.

A természettel nem hadakozhatunk, kezdte mondandóját Vágó Gábor, de azokkal, akik feketéznek, ÁFÁ-t csalnak, azokkal kötelességünk hadakozni. A magas terményárak miatt azonban a feketegazdaság inkább kiszélesedik, ahelyett, hogy szűkülne. Ha ezt sikerülne kifehéríteni, akkor háromszor annyi adót be lehetne szedni, mint amit a bankadóval lehet.

Nem volt világos, hogy a bankadót ellenezte-e, mert ha igen, akkor megerősíti az LMP országos kongresszusa óta felfüggesztett azon érzésemet, hogy ez a párt egy utódpárt.

Az egész pénzügyi rendszert át kellene alakítani a gazdálkodók mögött, az APEH-nek pedig nem a becsületes gazdálkodókat, kereskedőket kellene fülön csípnie, akik esetleg olyan cégekkel álltak kapcsolatban, akik később leléptek, jelentős adóhátralékot hagyva maguk mögött, hanem az ügyeskedőket, akik nem akarják az adót, vagy az ÁFÁ-t befizetni, ill. utaztatással eltüntetik azt. Csökkenteni kellene az élelmiszerek és az élelmiszer alapanyagok ÁFA-tartalmát, amit a FIDESZ ellenzékként szorgalmazott, de kormányon nem tett érte semmit. Az LMP a fordított ÁFÁ-t vezetné be, ami már más szektorban már jól működik.

A sajtótájékoztatón bemutatásra került volna az LMP országgyűlési képviselőjelöltje, Fonád Zoltán, aki családi elfoglaltsága miatt nem tudott jelen lenni a tájékoztatón. Gál Anita, az LMP Békés megyei kampányfőnöke kérte a választókat, hogy kopogtatócéduláikkal segítség jelöltjük indulását. Ehhez már csak 99 jól kitöltött cédula kell nekik.

Vélemény, hozzászólás?

Drága Nagymami…

newjsag100819

Gyerekbringát csórni nem cool