in

Szocialistának lenni egy jobboldal sújtotta területen

mszp100908

mszp100908Mintegy 40-50, többségében tisztességben megőszült szimpatizáns és tag előtt tartotta meg lakossági fórumát az MSZP. Földesi Zoltán vendége ezúttal Simon Gábor, az MSZP országos választmányának elnöke, a tavasszal leköszönt szocialista kormány államtitkára volt. A gyűlésre eljött a szocialisták megyei elnöke, Varga Zoltán, aki egyben az MSZP megyei listavezetője is. A szarvasi alapszervezet elnöke körzetről-körzetre haladva bemutatta az egyéni képviselői kerületekben induló jelölteket. Az összejövetelre eljöttek a gyomaendrődi, a kondorosi, a csabacsűdi és a békésszentandrási szocialisták is.

Az elmúlt 100 napról a szocialista vezetés véleményét Simon Gábor foglalta össze. A választási ígéretek virtuális számonkérése során feltette a kérdést, hogy hol van az az egymillió munkahely, hol van az a két hét alatt megteremtendő közbiztonság? A választási ígéretek mindig is külön síkon mozogtak a valóságtól a rendszerváltás óta. Mindig is így volt ez, mint ahogy az is, hogy ha kormányra került valaki, már nem tartotta kötelezőnek azok maradéktalan betartását. 1990 előtt persze teljesítették azt, hogy 150%-kal több malac szülessen az ötéves terv alatt, de hol vannak már azok a kiszámítható idők!

A svájci frankban eladósodottak tehernövekedését egyértelműen a FIDESZ-kormány számlájára írta Simon Gábor. A történeti hűség kedvéért a valósághoz hozzátartozik, hogy a kezdeti kommunikációs hibák pár napig megcibálták a forintot, de nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy míg a frank árfolyama 2010. április 16-án 183.61, 2006. április 23-án, a négy évvel ezelőtti választások másnapján 167,04 forint volt, ugyanazen két időpontban az euró 70 fillérnyi eltéréssel 263 környékén mozgott, azaz a két (CHF-EUR) árfolyama már ott elszakadt egymástól. Ma a frank 225.66-on, az euró 288.78-on állt, azaz a svájci pénz árfolyama aránytalanul magasabbra szökött, mint az európai fizetőeszközé.

Sérelmezte, hogy míg az IMF tárgyalói Orbán Viktorra várnak, addig ő focimeccsre utazik. Az adórendszer változása csak azoknak a nagyvállalkozóknak jött jól, akik a Miniszterelnökkel együtt járnak focimeccsre, mondta Simon Gábor.

A szocialistáknak az a feladatuk, hogy beszéljenek az emberekkel ezekről a problémákról, hogy eljöjjön az az idő, mikor nyitottak lesznek ezekre a kérdésekre, sajnos valószínűleg már csak akkor, mikor a rosszat már megtapasztalták, fejezte be beszédét Simon Gábor.

Földesi Zoltán az elmúlt négy év eredményeit Szarvasra vetítve elmondta, hogy kétszer 1 milliárdból 9,2 milliárdot csináltak úgy, hogy szocialista kormány alatt, egy FIDESZ-es városvezetés mellett, szocialista pénzügyi bizottság működött. 540 milliós iskolaberuházást vittek véghez úgy, hogy a városnak mindössze 27 milliójába került. Utak, új tűzoltólaktanya építése, a szakrendelők felújítása következik, mondta egykori országgyűlési képviselőnk, majd elismerte, hogy Babák Mihály polgármester amit csinál, azt jól csinálja. Amikor számon kérik a városvezetésen, hogy miért csináltak ilyen iskolát a cigányoknak, arra azt válaszolja, hogy ha kihagyták volna a lehetőséget, azt kellene számon kérni rajtuk.

A fórum befejezéseképpen három képviselőjelölt, Ruzicska Andor, Kozák Imréné és Rejtő József tájékoztatta programjáról a megjelenteket, majd beszélgetés kezdődött a szimpatizánsokkal.

Vélemény, hozzászólás?

szakmainapok100908

Mi segítünk dönteni!

poni100909

Mitől póni a póni?