in

Az LMP és a 17-es szám

100915lmp

100915lmpFiniséhez érkezett az időközi országgyűlési választások kampánya. Nagy politikai aktivitást nem lehet érezni, annak ellenére, hogy hétvégén, pontosabban vasárnap kell az urnák elé járulnunk, hogy leadjuk voksunkat.

Szerda délután Schiffer András, az LMP vezetője járt Szarvason, hogy növelje jelöltjük, Fonád Zoltán esélyeit. A sajtótájékoztató csodálatos környezetben, mocsári ciprusok árnyékában, egy magát zöldnek tartó párthoz méltó környezetben zajlott. Ennél zöldebben nem is lehetett volna.

Schiffer András reméli, hogy az LMP frakciója már a hétvégén ünnepelheti 17. tagját. Erre azért  minden valószínűség szerint, még a legjobb esetben is két hetet kell várni, mert valljuk be, kicsi az esély arra is, hogy egyáltalán érvényes lesz a szavazás, azaz a választópolgárok legalább fele elmegy szavazni, nem hogy érvényes és eredményes. Ez utóbbi akkor következne be, ha a választói jegyzékbe vettek 50%+1 elmegy szavazni, és az érvényes szavazatoknak legalább a fele plusz egy ugyanarra a jelöltre szólt.

A szarvasi testnevelő bejutása esetén a Lehet Más a Politika frakciója valóban 17 főre nőne a Parlamentben. Az 5-ös választókörzet vonatkozásában ez azt jelentené, hogy lenne egy FIDESZ-es, egy jobbikos, és egy LMP-s képviselőnk is az ország házában.

Amennyiben a választók az LMP jelöltjét juttatnák be, akkor az világos jelzés lenne a polgárok részéről, hogy elegük van az erőpolitikából, a narancsuralmi rendszerből, mondta a párt vezetője. Az LMP az a demokratikus párt, ami az egyetlen alternatívája lehet a FIDESZ-nek a választásokon, vallja Schiffer András.

Fonád Zoltán várakozással néz a választás elé. A tavaszi voksoláskor nem volt a FIDESZ jelöltje ellen esélye a többi indulónak. Akkor egyedül a Jobbik volt az alternatíva, most azonban az LMP lehet az.

A szarvasi pedagógus négy pontban foglalta össze programját. Annak ellenére, hogy az LMP nem a  gyorsforgalmi utak barátja, a megye és a térség leszakadásának megfordításához mégis elengedhetetlennek tartja a 44-es gyorsforgalmi út megépítését. Ezután a közösségi közlekedésre helyezné a hangsúlyt.

Az oktatás területén szükség van újra az értékteremtésre. A szakmunkásképzést az elméleti síkról a gyakorlatira terelné vissza.

Kondoros belvízzel való elöntésére utalva elmondta, tart tőle, hogy a figyelem Borsodra koncentrálódik, holott a Körösök környéke legalább ilyen veszélyes. Amit esetleg később kárenyhítésre költenénk, azt preventív jelleggel tározók építésére, új vízgazdálkodási rendszer kidolgozására kellene fordítani, így a fele pénz megtakarítható lenne szerinte.

16 éve él Szarvason. Nem gondolta volna, hogy hegyiemberként így meg fogja szeretni a síkságot és a Köröst. Fontosnak tartaná a Körös rehabilitációját, ami turisztikai szempontból elengedhetetlen, és ami alapja lehetne a további fejlesztéseknek, amibe Gyomaendrőd és a környező települések is bekapcsolódhatnának.

A 17-es szám – utalt arra Fonád Zoltán, ha bekerülne 17. tagként a frakcióba – két szerencseszámából, egykori mezszámából, és a születésnapjából, a 10-esből adódik össze, szóval nem reménytelen az ügy. Már csak négy nap, és kiderül, hogy a szerencseszámok megjósolták-e a jövőt.

Vélemény, hozzászólás?

100914webfilm

Hello, itt vagyunk ;)

kcfelogo

Az eső sem ártott a civilek jókedvének a szarvasi Szilvanapon