in

Szegedi Csanád Szentandráson

100918jobbik

100918jobbikSzegedi Csanád volt a Jobbik szentandrási alapszervezete által szervezett lakossági fórumnak a vendége pénteken délután a helyi közösségi házban.

Két apropója volt a lakosokkal való találkozásra. Egyrészt vasárnap időközi országgyűlési választások lesznek körzetünkben, amin Samu Tamás Gergő indul az egyéni képviselőségéért, másrészt önkormányzati választások elé nézünk.

Gajdos Attila, a szarvasi Jobbik elnöke, a megyei lista vezetője, bemutatta mindkét választás indulóit, ill. támogatottjait, Samu Tamás Gergőt, Révész Norbertet és Filip Andrást, az önkormányzati választások két jelöltjét, valamint Sinka Imre Jobbik támogatta független polgármester-jelöltet, majd címszavakban felvázolta a „Szebb jövőt, Békés megye!” címet viselő  programjukban foglaltakat. Amennyiben felhatalmazást kapnának a szavazóktól lokális programjuk megvalósítására, akkor energiafüggetlen, élelmiszer önrendelkezésre törekvő, pénzügyileg független megye lenne Békés. Ez utóbbit azért csak akkor szeretném alaposabb tájékozódás nélkül, ha a megyénket Győr-Moson-Sopronnak hívnák. Egyelőre annak is örülök, hogy nem Borsod-Abaúj-Zemlénnek.

Megállítanák a népességelvándorlást, kedvező környezetet teremtenének a vállalkozásnak, komoly hangsúlyt fektetnének a környezet megóvására, és a közbiztonságra. Gajdos Attila utalt a kora délután az m1 körzeti adásában élőben leadott műsorra, amibe mellette Földesi Zoltán és Babák Mihály is meghívást kapott, és kiegészítette azzal, hogy harcolni fognak azért, hogy a magyar föld magyar tulajdonban maradjon. A jelenlegi, moratóriumra vonatkozó terveket nem tartja elég biztosítéknak ehhez.

Samu Tamás Gergő hazai pályán érezhette magát, nem csak azért, mert mintegy 50 szimpatizáns és aktivista jött el a lakossági fórumra, hanem azért is, mert Szentandrás még Szarvasnál is jobban, sőt, a megyében legjobban szerepelt a tavaszi választásokon. Rövid gondolatokban foglalta össze a Jobbik főbb programpontjait. Szeretné ha megszületne az első egyéni körzetben szerzett képviselői helye a Jobbiknak, amire az új kormány első száz napja fel is jogosítaná a pártot. Az elszámoltatást ismét napirendre tűzetné a FIDESZ-szel. A Biszku-féle nyugdíjasoktól elvennék a kiemelt nyugdíjakat, minimálnyugdíjra állítanák át őket, és a megtakarítást elosztanák a rászorultak között. Szigorú földtörvényt szeretnének, néhány nyugati ország mintájára, ami biztosítaná a magyar föld magyar kézben maradását. Nem látja a rendet, amit két hét alatt ígért a FIDESZ.

Szegedi Csanád, a Jobbik alelnöke röviden összefoglalta az elmúlt két év eseményeit, jobbikos eredményeit, és egyáltalán nem biztos abban, hogy a FIDESZ ki fogja tölteni a négy évét. Megismételte az előtte szólók által már említett szigorú földtörvény szükségességét. Kihasználná geotermikus adottságainkat úgy, hogy ne tudja azt az izraeli tőke kiszervezni alólunk. Az óra ketyeg, ha egy erős nemzeti államban gondolkodik a magyar, mondta Szegedi Csanád, lépni kell, mert egy ilyen állam senkinek nem érdeke Európában.

Sérelmezte, hogy az alkotmányunk továbbra sem a Szent Korona tanon alapul, amit csak kétharmados többséggel lehet véghezvinni. Sérelmezte azt, hogy a hivatalos magyar zászlóba nem került be a koronás címer. Sérelmezte, hogy az elszakított országrészek magyarjai megkapták ugyan az állampolgárság lehetőségét, de szavazati jog nélkül, és eleve kizártak komplett népcsoportokat a magyarság fogalma alól.

A bűnözéssel, ill. annak büntetésével kapcsolatban megemlítette a mostanában lánclevélben terjedő arizonai sátortábor-börtönt, a Tent City-t, ahol a rabok napi tartási költsége kb. 30 cent. Személy szerint ő pártolná azt, hogy a szarvasi csicskatartókat összeszedjék, és bezárják egy ilyen táborba. A cigánybűnözéssel kapcsolatban kijelentette, hogy mikor a miskolci rendőrkapitány kijelenti, hogy 100 elkövetőből száz cigány volt, akkor igenis van cigánybűnözés, csak ki kellene mondani végre, pláne olyankor, mikor már a cigányok, mint pl. a borsodi vajda is kimondja, hogy létezik a probléma. A cigánybűnözés témakörével még az amúgy cigánymentes övezetnek számító Szentandrás lakosait is sikerült megszólítani.

A magyarok negatív diszkriminációjára példaként hozta fel, hogy míg egy jogosítvány megszerzése 150-160 ezer forint, addig Borsodban ingyen jogosítványhoz juttatják a cigányokat. Félti a nyugdíjasokat attól, hogy 2050-ben, mikor az egyes szociológusok szerint a 2/3-os arányú, elidősödött nemcigány lakosságot az 1/3-nyi cigánynak kell eltartani. Mindenesetre ő nem lenne kíváncsi erre. Azoktól a cigány szülőktől, akik nem járatják iskolába a gyerekeiket, el kell venni azokat, és bentlakásos iskolával biztosítani a képzést, ahogy az állítólag Erdélyben is működik Böjte Csaba iskoláiban.

Az útépítésekre, kerékpárútépítésekre, metróépítésre is kialakult elképzelése van a Jobbiknak, de ennek megvalósításából semmi sem lesz az elkövetkezendő négy évben, mert nem kapták meg a hozzájárulást a szavazóktól. Szegedi Csanád szerint háromféle szavazó van ma Magyarországon, aki már a Jobbikra szavazott, aki csalódott az MSZP-ben és a FIDESZ-ben, és a Jobbikra fog szavazni, és akinek még nem nyílt ki a szeme, de ha kinyílik a Jobbikra fog szavazni. Ezért kérte a jelenlevőket, hogy mindkét választáson támogassák a Jobbik és a Jobbik támogatta képviselőket.

Vélemény, hozzászólás?

100917nacse

Bemutatkozott a civil kurázsi csapata

100918etelosztas

Jubileumi ételosztás Krakóban