in

A Jobbik a cigánybűnözés ellen

100930jobbik

100930jobbikHárom fő téma ellen emeli fel mostanában a Jobbik, mondta Samu Tamás Gergő jobbikos országgyűlési képviselő a párt szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján. E három: a politikai álláshalmozás, a bankokkal szemben való küzdelem, valamint, ami a mai sajtótájékoztató apropóját is adta, a csicskatartás. A közelmúltban levelet írt Pintér Sándor belügyminiszternek, és most kapott választ rá. A válaszban az állt, hogy ebben a formájában nem kezelték ezt a kérdést, ami Samu Tamás Gergő szerint a fél bétékát felöleli, úgymint személyi szabadság korlátozása, lopás vagy rablás bűntette, mikor bankkártyát és nyugdíjat vesznek el a sértettektől, mikor el akarnak szökni a testi sértés és kényszerítés bűntette is megvalósul, ill. adják-veszik őket, ami a klasszikus emberkereskedelmet meríti ki. Szemére vetette Babák Mihály polgármesternek , hogy míg ellenzéki polgármesterként semmit sem tehetett, és akkori kijelentése szerint legalább 100 embert tartanak fogva, addig azóta, immár kormánypárti polgármesterként sem történt semmi ez ügyben.

Kopcsjak Tamás a közbiztonság kérdéséről beszélt, miszerint tavaszi programjukhoz híven bevezetnék a csendőrséget, ami vidéki helyismerettel rendelkezne, és együttműködne a polgárőrséggel. Feladata a bűnmegelőzés, felderítés és a lakosság biztonságérzetének a növelése lenne mind a belterületen, ahol a körzeti megbízottakkal, mind a külterületi tanyákon, ahol lovasrendőrséggel és a mezőőrökkel működnének együtt. Bevezetnék az őrszem programot, aminek keretein belül nyugdíjasok és kismamák jelenthetnék egy diszpécserközpontnak, hogy ha valami gyanúsat látnak a környezetükben. A rendszer már jól működik Csongrád megye tanyavilágában.

Gajdos Attila zérótoleranciát hirdetett minden, de elsősorban a cigánybűnözéssel kapcsolatban. Vagyonosodási vizsgálatokat vár a törvénytelen vagyonosodásokkal szemben, aminek a büntetési tétele minimum vagyonelkobzás lenne.

A polgármesteri vitaindítványára nem kapott választ sem Babák Mihály, sem Földesi Zoltántól, pedig nagyon szeretne vitatkozni velük. Az MSZP-s jelölttől választ vár arra a kérdésére, hogy igaz-e az a szóbeszéd, hogy októbertől valamilyen pozíciót fog kapni a város oktatási rendszerében.

Vélemény, hozzászólás?

100930erkel

Erkeltől Erkelig

100930mszp

Az MSZP az emberekről szól