in

Az MSZP az emberekről szól

100930mszp

100930mszpMesterházy Attila, az MSZP elnöke és Varga Zoltán, a párt Békés megyei elnöke volt csütörtökön Földesi Zoltán vendége, aki több vonatkozásban is, mit országgyűlési képviselőjelölt, és mint polgármester-jelölt is érintett a vasárnap közelgő választáson.

Mesterházy Attilát egy idős cigány asszony várta megkerülhetetlenül az iroda előtt. Hogy került oda, senki sem tudta, de harsány „jó napot Miniszterelnök Úr!”-ral köszöntötte az MSZP elnökét. Ha jósnő volt, akkor a 2014-es választások eldőltnek tekinthetők.

A „fékezett habzású” kampányt követő voksolásnak üzenet értéke lesz a Kormány fele, amennyiben MSZP-s jelölt nyeri az időközi választást, netán a polgármester választást is, mondta Földesi Zoltán. Mind a kampány, mind az elmúlt négy hónap mindenről szólt, egyedül az emberekről nem, ennek ellenére érzékelhető egyfajta csodavárás, amit október 3-a után valószínűleg nagy csalódás fog követni, jelentette ki a szarvasi szocialisták első embere.

Varga Zoltán nagyon nagy bizakodással néz az októberi választások elé, bízik benne, hogy legalább olyan jól fognak szerepelni, mint a tavaszi választásokkor. Reméli, hogy a polgárok érzik azt, hogy kell az ellensúly a jelenleg nagyon egyoldalú politikában, ahol a FIDESZ a saját igazolását várja a jó választási eredményektől.

Mesterházy Attila örömét fejezte ki abban, hogy a szocialista párt elutasítása csökkent, amit a gyakorlat szerint emelkedés fog követni. Az elmúlt száz nap FIDESZ-es tevékenységétől egyáltalán nem volt meglepődve, és a FIDESZ saját hatalmának bebetonozását látja a hatalom minden jelentősebb cselekedetében.

Szólt a Kormány felelőtlen politikájáról, ami a devizahiteleseknek háromszor is nehézséget okozott, és akik terheinek könnyítéséért semmit sem tesznek. A másik kardinális kérdésnek az új adórendszert nevezte, amit nem biztos, hogy be fognak vezetni január 1-jén, ha meg bevezetik, az egykulcsos adót, ugyanakkor kivezetik az adókedvezményeket, akkor ez csak a magasabb jövedelműeknek fog kedvezni. Az MSZP nem fogja támogatni ezt a társadalmi igazságtalanságokat tovább növelő rendszert.

Tart attól, hogy a bankadót a bankok tovább fogják hárítani az ügyfelek felé, így ez egy másodlagos adó lenne, amit nem az APEH szed be, hanem a pénzintézetek. A szolgáltatások díját szeptember 15-étől már meg is emelte több bank, ami ezt sugallja.

A szocialista párt jelöltjeivel szemben az az elvárása, hogy elsődlegesen a helyi politikával törődjenek, és csak másodsorban legyenek pártpolitikusok. Csak azok a települések tudtak sikeresek lenni az elmúlt 20 évben, akik a nagypolitikát a várfalakon kívül tudták tartani. Lásd Szarvas.

Földesi Zoltán sérelmezte, hogy a hét elején városunkba látogató Orbán Viktor suttyomba jött, nem találkozott a város lakóival. Vele szemben a szocialisták minden településen kitelepülnek, hogy a választók kérdezhessenek tőlük.

Az MSZP országos, megyei és helyi vezetői ezután a Vasipari ebédlőjébe vonultak, ahol nyolcvan MSZP-szimpatizáns várta őket a helyi képviselőjelöltekkel együtt, akik úgy fogadták Mesterházy Attilát, mint a pártot mélyrepüléséből kivezetni képes vezetőt.

Vélemény, hozzászólás?

100930jobbik

A Jobbik a cigánybűnözés ellen

101001idosek

Ma van az idősek világnapja