in

Ugye hozzánk eljötteTÖK?!

101018tok
101018tokA kissé szomorkás őszi idő ellenére is sok-sok gyermek látogatott el a hétvégi Tök-jó gyermekfoglalkoztató és családi nap programjaira.

Szombaton és vasárnap délelőtt a Tessedik Múzeumba, délutánonként pedig a Tündérvár játszóházba várta a Szarvasi Kézműves Egyesület tagsága a játszani, barkácsolni szerető szülőket csemetéikkel. A foglalkozások során érdekes termésállatkák, manók és más csodás lények keltek életre az ügyes kezek által. Volt, aki vicsori tökfigurát akasztott a nyakába, mások ízikből rakétát készítettek, vagy termésékszereket fűztek. Magvak, bogyók, gubók, tobozok és számtalan más őszi termés csábította a résztvevő ügyeskedőket: fabrikáljanak kedvükre és érezzék tökjól magukat – így együtt.

Az őszanyók, tündérek, katonák, malackák és egerek természetesen hazakerültek a gyermekek játékpolcaira, reméljük otthon is megelevenednek!

A játékos foglalkozásokhoz őszi hangulatot varázsolt egy kiállítás a múzeumban, melyben a madárijesztő társaságában láthattunk tökfejeket, terményeket gazdagon tálalva. Aki saját alkotását is elhozta a rögtönzött terméskiállításhoz, még meglepetés ajándékot is kapott.

A Tündérvárban sem volt okuk panaszra a gyermekeknek, hiszen játékmesterek sürögtek-forogtak körülöttük és segítettek a lampionok, vagy a Tök Benők elkészítésénél. Üres kézzel senkit nem engedtek el a kézművesek, hűtőmágnesből, apró ajándékból mindenkinek jutott.

Reméljük, aki ellátogatott valamelyik helyszínre, nem csalódott és szívesen jön máskor.

Köszönjük a résztvevők, közreműködők segítségét. Köszönjük a Szlovák Óvoda Napraforgó csoportosainak termésfiguráit, Kiszelné Eti néni dísztökeit!

Tök-jó, hogy a Békés Megyei Önkormányzat civil pályázatán támogatást nyertünk a programra, bízunk benne, jövőre is így lesz!

Décsei Mónika
elnök

Vélemény, hozzászólás?

101018nora

Hangok az éterben

3 nap elzárás az orvhorgászoknak