in

Ítélet született a késsel megfenyegetett halőr ügyében

A Szarvasi Városi Bíróság 2010. október 27-én ítéletet hozott annak a 25 éves helyi férfinek az ügyében, aki 2010. június 02-án felfegyverkezve követett el önbíráskodást Szarvason.

2010. június 02-án egy szarvasi férfi két társával az egyik helyi áruház parkolójában megszólított egy hivatásos halőrt, akitől a férfi lefoglalt horgászbotjai iránt érdeklődtek, kérték, hogy azokat adja vissza neki. A halőr elmondta, hogy azok csak akkor kerülhetnek vissza a birtokába, ha az FM Hivatal által kiszabott bírságot kifizette. Amennyiben nem fizeti ki a bírságot, akkor a horgászbotok megsemmisítésére kell intézkednie. Ezt meghallva a férfi előkapott egy kést, fenyegetően előrelépett és fennhangon kiabálta, hogy ha nem kapja vissza a botokat, akkor elvágja a torkát és elrendezi a családját. A férfi csak akkor hagyta abba a fenyegetőzést, miután meglátta a hivatásos halőr szolgálati fegyverét. Ezután kerékpárjával sietve távozott, úgy hogy közben tovább fenyegetőzött.

A Szarvasi Városi Bíróság a vádlottat „felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás” bűntettének kísérlete, valamint más bűncselekmények elkövetése miatt 3 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte és 3 évre eltiltotta a közügyektől. Az ítélet nem jogerős.

Szarvas, 2010. november 03.

Oltyán Sándor r. alezredes sk.
rendőrségi főtanácsos
kapitányságvezető
Rendőrkapitányság
Szarvas

Vélemény, hozzászólás?

101103uszoverseny

Alsósok a medencében

101103holtak

Élet a halál után