in

A legszebb őszi nap az Arborétumban

101106arboretum
101106arboretumTalán ma lesz az utolsó igazán szép őszi nap, amikor a Pepikertet még teljes őszi pompájában láthatja a látogató. Ha már a szünetet élvező gyerekeinket „megette a szoba”, akkor érdemes kimenni egy kis sétára a szabadba, mert ilyen is ritkán fordul elő, hogy november 6-án 15-18 fok körüli hőmérséklet legyen. Sajnos én még emlékszem arra, mikor november 7-e munkaszüneti nap volt, és volt olyan év, amikor Szentandráson, a két móló között már korcsolyáztam.

Tegnap még a kellemes őszi színekre is rátett egy lapáttal a délutáni nap. Míg tegnapelőtt rózsaszín volt az ég alja naplementekor, addig tegnap narancssárga, ami tovább fokozta a színhatást. Az Arborétum pávái is szívesen pózoltak a fotósoknak, és a levelibékák is türelmesen magvárják, amíg szemügyre veszi őket a látogató.

Ha szerencsénk van, és nem érnek ide az esőfelhők, amit a meteorológusok jeleznek, a mai délután alkalmas lehet az év legtökéletesebb Arborétum-látogatására. Ne habozzanak! Jó ha tízévente van ilyen bónusznap, amikor az őszi fények és a kellemes idő így együttjár a legszebb színeiben pompázó természettel. Az időmérőt majd megnézik felvételről!

Vélemény, hozzászólás?

101105misur

Szarvasról Rómába a magyar tudomány ünnepén

101106foci

Apáca Szentandráson