in

Alkoss az Alkotóházban!

101124alkotohaz

101124alkotohazHosszú és zűrös időszakon vannak túl a Napra-forgó Alkotóház fenntartói, mondta Fonád Zoltán, az alkotóház egyik tulajdonosa annak újranyitóján, majd Sindel Csilla fuvolajátéka után Dombóvári Zitának adta át a szót. Négy év telt el az első megnyitó óta, és azóta sok-sok tábor lezajlott itt, csakúgy, mint számtalan rendezvény, gondoljunk csak az adventi gyertyagyújtásokra, ami mostanra már városi esemény lett.

Az alkotók kinőtték az épületet, és már zavarták egymás munkáját, ráfért a bővítés. Pályáztak és nyertek, aminek keretén belül beépítésre került a tetőtér, ahol hatalmas alkotótér várja akár egy bentlakásos tábor tagjait is. A földszinten kialakításra került egy hobbi-művész bolt, amit hivatalosan a Mikulás fog majd megnyitni.

A megnyitóra meghívták a környék alkotómestereit, mert a véleményük szerint egy alkotóházat alkotással lehet legmegfelelőbben ünnepelni. A megjelentek ajtókopogtatót, szalmaangyalkát és télapózsákot készíthettek, de megtanulhatták az arcfestés fortélyait is. Az udvaron zsonglőrök parádéztak, és a bográcsban biztató illatú pörkölt rotyogott, így mind a test, mind a szellem táplálékban részesült a megnyitó végére.

Vélemény, hozzászólás?

101125rendorseg

Fokozott ellenőrzések az utakon

Bújkált és bűnözött – rács mögé került az egyik TOP 10-es