in

Civil fellegvár Szarvason

101125civil

101125civilCsütörtök délután Szarvas Város Barátainak Köre bemutatta új irodáját a képviselő-testület megjelent tagjainak. Ahogy az Dr. Dezső István elmondta, nagyon örültek, mikor az önkormányzat felajánlotta nekik ezt a lakrészt a belvárosban, Kossuth u. 30. szám alatt. Korábban egy kétszobás önkormányzati lakást kínáltak fel nekik, de Váradiné dr. Kintzly Ágnessel, a Városvédő és Városszépítő Egyesület elnökével úgy gondolták, hogy az olyan ingatlan, amire a városnak, pl. egy fiatal orvasnak az érkezésekor szüksége lehet, így köszönték, de nem fogadták el.

Az új iroda otthonos, bár határozottan irodai jellege van. Annak ellenére, hogy Dr. Dezső István olyan 80%-os készenlétűnek mondja felújítási munkák állását, már tartottak itt klubestet, de ez a mai alkalom a hivatalos birtokbavétel. Az egyesület elnöke egyúttal megragadta az alkalmat, hogy megköszönje a Testület civilekhez való hozzáállását.

Egy civil szervezet életében nagy esemény az, mikor önálló helyiséget kap, ami ráadásul nagyon jó helyen, a város közepén van. Az ingatlanon egyébként öten osztoznak, két magánszemély lakrésze mellett itt van a Magyar Vöröskereszt, és a Máltai Szeretetszolgálat irodája is.

A város önkormányzata nevében Hodálik Pál örömét fejezte ki afelett, hogy Szarvason ilyen erősek civilek, önállóak, fejlődőképesek, sőt, a város fejlődésében is elévülhetetlen érdemeik vannak a szervezeteiknek. A sok érdeklődő láttán Alpolgármesterünk már most úgy látja, hogy kinőtték a helyet, és következhet a következő nagy ugrás, egy civil szolgáltatóközpont irányába.

Időközben megérkezett Babák Mihály polgármester úr is, akinek már nem volt mit hozzátenni az előtte hozzászólók által elmondottakhoz, így sok szerencsét és sikert kívánt a város civiljeinek a további fejlődéshez.

Vélemény, hozzászólás?

101125janiba

Szarvasi világcsúcs

101126ujtemplom

Új utakon az újtemplomiak