in

526950 méter úszva

101212uszas

101212uszas168-an vettek részt a hatodik, ennél fogva már hagyományosnak mondható 24 órás úszáson, aminek hagyományosan Luca napja környékén érkezik el az ideje, és amit a Szarvasi Úszó és Vízilabda Sportegyesület rendez a Városi Gyógyfürdővel karöltve.

Ez nem verseny, legalábbis nem a klasszikus értelmében, mert itt nem egymással versenyeznek az indulók, hanem saját magukkal. Inkább olyan tömegsportrendezvény, amin mindenki a saját akaratával vív olyan küzdelmet, amit nem szégyen feladni. Vannak kitűzött célok, amiket vagy sikerül teljesíteni, vagy nem, de a szándék mindenképp tiszteletreméltő.

Az idén a leghosszabb távot a debreceni szeniornak, Rentka Lászlónak sikerült teljesíteni, igaz, a kitűzött 54 kilométertől ez elmarad, de azért ez mégis annyi, mint ide Békéscsaba. Második legmesszebbre a 14 éves Tinka Norbert jutott, aki 25 kilométert szeretett volna leúszni, de 32 sikerült. Mikor 24 kilométer után a pihenőjét töltötte, sikerült vele beszélni, és már akkor ki volt dörzsölve a nyaka és a válla, és még arra rátett egy lapáttal.

A szlovákosok három komplett csapattal és három nevelővel jöttek, és 24 órára beköltöztek az uszodába. Félórás váltásokkal 187,4 kilométert dobtak be a közösbe, ami annak az egyharmada. Bravó szlovákosok!

A statisztikák szerint a legfiatalabb úszó a 4 éves Fáy Pál, aki 50, a legidősebb Galát János, aki 3500 métert úszott.

Vélemény, hozzászólás?

101211fa

A fák nem ellenségeink!

101213adent

Adventi harmonikaszó