in

Angyalok az óvodában

101229benka

101229benka„Szálljatok le, szálljatok le, karácsonyi angyalok!”, énekelték december 15-én és 16-án a Benka Gyula Evangélikus Óvoda gyermekei. Leszálltak, köztünk voltak. Láttak izgalomtól és boldogságtól csillogó szemeket, hallották a meghatottságtól és a büszkeségtől el-elcsukló hangú kicsiket és nagyokat.

Hagyománnyá vált, hogy szenteste előtt pár nappal az óvoda „kitárja kapuit” a szülők előtt, s egy meghitt késődélutáni órában közösen készít ajándékot a család apraja és nagyja. Hosszas és lázas készülődés előzte meg ezt a meghitt együttlétet. Heteken át díszítették óvónők, dajkák, szülők közösen az épület különböző helyiségeit. Felgyúltak az ünnepi fények, az utolsó szalmadíszek felkerültek a karácsonyfára, megjelent Mária és a kis Jézus alakja a jászol mellett.

Napokig finom mézeskalács és aszalt gyümölcs illata lengte be  óvodánkat. Dolgos gyermekkezek gyúrták, nyújtották, szaggatták és díszítették a karácsonyi süteményt, ragasztották, vágták, fűzték az ajándékokat. Nagy kedvvel készültek, hiszen ezzel kínálták és ajándékozták meg szüleiket.

A közös barkácsolás után meggyújtottuk az adventi koszorú gyertyáit, a gyermekek meghitten énekeltek.

Molnár Istvánné, igazgató asszony fényképek kivetítésével idézte föl a szeptember óta megélt legszebb óvodai perceket. Tájékoztatta a szülőket az óvodai tehetséggondozó műhelymunka fontosságáról. Óvodánk  lelkésze,  Horváth Z. Olivér gitározása és a szülőkhöz intézett néhány. kedves szava még bensőségesebbé tette ezeket a perceket.

Ezután következtek azok a pillanatok, melyekre a legjobban készültek a gyermekek. A kicsik ölben ülve, a nagyok hangszerrel a kezükben anyának, apának és nagyszülőknek verseltek, énekeltek.

Csillogó, büszke, megható és boldog szempárok találkoztak ezeken az  estéken.

Szálljatok le, szálljatok le,
karácsonyi angyalok!
Zörgessetek máma este
minden kicsiny ablakot.
Palotába és kunyhóba
nagy örömet vigyetek.
Boldogságos ünnepet!

Ezen sorokkal kívántak áldott és békés ünnepeket a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola és Óvoda óvodai munkaközössége.

Vélemény, hozzászólás?

101228pako

Mondatok, melyeket nem szívesen hallunk karácsonykor

101229viz

Mit hoz a víz?