in

Havas útátadó

110227utatado

110227utatadoSzerencsére a szarvasiak már huzamosabb ideje használhatják, de a projekt befejezési határidejének lejárta előtt hivatalosan is átadásra került a felújított Vajda Péter, a Tessedik, az Arany János, valamint a város keleti részén kapcsolódó Dózsa György utca. Erre zordabb időjárást nem is foghattak volna ki a szervezők. A megjelentek népes tábora szakadó hóesésben hallgatta Hodálik Pál alpolgármestert és Kiszely Mihály tanácsnokot, akinek körzetéhez a beruházás legnagyobb része tartozik. A Tanácsnok úr elmondta, hogy ez egy fontos mérföldkő az északi városrész életében, ami hosszú-hosszú időre meghatározhatja a környék arculatát.

Az 246 millióba kerülő beruházás 50%-os támogatási intenzitás mellett, a Dél-alföldi Operatív Program keretein belül uniós pályázati pénzekből valósult meg. Az önerő felére szintén pályázott a város, és nyerte azt is. Az összesen 5600 méter hosszon felújított utcák mind 6 méteresre lettek kiszélesítve és teljes felületükön új burkolattal lettek ellátva. Ebből az átadó során mit sem lehetett látni, mert több centinyi hó borított mindent. Az így megújult utcák együtt képesek lesznek a Szabadság utca és a Vasút utca – aminek a kiszélesítése és felújítása szintén hamarosan kezdődik – tehermentesítésére.

A beruházásra a kivitelező STRABAG öt év garanciát vállalt, ezért arra kéri Kiszely Mihály a szarvasiakat, hogy árgus szemmel figyeljék a hibákat, hogy azok kijavítását időben érvényesíteni tudják.

{jomcomment}

Vélemény, hozzászólás?

110226park

Nyertek egy parkra valót!

110228bal

Szarvasiak Szarvasért