in

Szarvasiak Szarvasért

110228bal

110228balHagyományosan a farsangi időszakban kerül megrendezésre a Szarvas Város Barátainak Körének nevével fémjelzett bál, ami az idén is az Árpád szálló dísztermében zajlott. Az 1982-ben alakult civil szervezet mintegy 400 fős taglétszámmal működik, és fontos szerepet játszik Szarvas kulturális életében. Dr. Dezső István elnök rövid köszöntője és a csodaszép táncoslányok és partnereik táncbemutatója után rögtön az est legfontosabb eseménye következett, aminek keretében Mihaleczné Kovács Mária, a „ Szarvasért” Alapítvány kuratóriumának elnöke, Uhljár Zita ügyvezető elnök, valamint Babák Mihály polgármester segítségével átadta a Szarvasért Emlékplakettet. Az emlékplakett odaítélésére minden baráti köri tag javaslatot tehet – természetesen alapos indoklás mellett – olyan személyre vagy szervezetre, akik Szarvasért élnek, a városért tesznek, részt vesznek annak építésében, szépítésében, vagy olyan eredményt érnek el kulturális, sport vagy valamilyen művészet terén, ami országos szinten is büszkeségre ad okot a szarvasiaknak. Az emlékplakettnek arany, ezüst és bronz fokozata adható, de az aranyat csak nagyon ritka esetekben ítélik oda. Az idén mintegy 15 jelöltből került kiválasztásra az a 7 díjazott akik emlékplakettet vehettek át ezen a külsőségeiben is ünnepies estén.

Emléklapot és ajándékutalványt kapott Pribelszki Petra, a Vajda Péter Intézmény 2/14. C. osztályos, ügyintéző titkár szakos tanulója és Kalivoda Ágnes, az Eötvös Loránd Tudományegyetem bölcsészhallgatója. Bronz Emlékplakettet Patkó Lajos sakkozónak, sakk-pedagógusnak, Pekár Pálnénak, Szarvas Város Barátainak Köre pénzügyi vezetőjének; Kepenyes Györgynek, az Ótemetőért Alapítvány kuratóriumának elnökének; Závogyán Judit pedagógusnak, a Békés Megyei Tudásház és Könyvtár pedagógiai szakértőjének és Lázár Zsolt evangélikus lelkésznek ítéltek. Ezüst Emlékplakettet dr. Kutas Ferenc, nyugalmazott gimnáziumigazgató, a Szarvasi Krónika felelős szerkesztője és Dankó Ervin, nyugalmazott pedagógus, a baráti kör alapító tagja kapott. Arany Emlékplakettet az idén nem ítéltek oda senkinek. A „Szarvasért” Alapítvány díját, a szarvas szobor kicsinyített mását – Komlovszky-Szvet Tamás munkáját – a civil szféra érdekében végzett munkájának elismeréseképpen dr. Dezső István, a baráti kör elnöke vehette át Mihaleczné Kovács Máriától.

A ceremóniát a szentesi Silver Táncsport Egyesület táncosai zárták, akik között három szarvasi táncos – Makan Zsuzsi, Balázs Gergő és Melis Bettina – is fellépett.

Szarvas Város Barátainak körét jelenlétével megtisztelte Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke is, aki rövid köszöntőjében elmondta, hogy soha nem fogja elfelejteni, hogy honnan indult. És valóban, tényleg többet látjuk mint utódját, Dankó Bélát, akit szintén vártak Szarvas legnagyobb társasági eseményére.

{jomcomment}

Vélemény, hozzászólás?

110227utatado

Havas útátadó

11.02.19. Szülőföldünk Békés megye – Szarvas Város Kamarakórusa