in

Mozgalmas szezon elé néz a Hunyadi

110302foci

110302fociKözgyűlésen számolt be a Hunyadi Mátyás Sportegyesület közgyűlése előtt Bobvos János elnök. Az 50 tag nagyobb része meg is jelent az ülésen, amin a számokon kívül szó esett arról, hogy Sinka Brigitta sakknagymester  Guiness-rekordra készül, aminek keretén belül teljesíteni szeretné 10000. sakkszimultánját, és ami ennél fontosabb, hogy Békésszentandráson. A 83 éves hölgy 15 éves kora óta sakkozik, 20 éven át volt válogatott, és jócskán túl van a 9000. partiján.

Bobvos János elnök bejelentette, hogy megkeresték az egyesületet, hogy adjon otthont egy tizenegyesrúgó bajnokság területi döntőjének, amit június 25-26-án rendeznének, és amire legalább 128 nevezést várnak. A kétnapos, tömeges jelentkezés esetén négynapos rendezvény komoly idegenforgalmi attrakció is lehet, ezért megpróbálják különböző rendezvényekkel színesebbé tenni ezeket a napokat. A 2500 forintos nevezési díjú országos verseny döntőjét nyerő sportoló 10, a második 5 millió forinttal lesz gazdagabb.

A Hunyadi foci szakágának vezetői magasra tették a lécet mikor a szezon végére 1-3-ba, de maximum az 5. helyre várják a csapatot.

A közgyűlés után és a hozzászólások között Sinka Imre sporttársnak köszönték meg több évtizedes áldozatos munkáját. Sinka Imre 1966-ig volt igazolt kapus a Hunyadinál, 1963-tól mostanáig ő látta el a pénztárosi feladatokat. Hosszú ideig elnökségi tag volt, mindig lehetett rá számítani, mondta Bobvos János. Az ülés végén egyperces néma felállással emlékeztek azokra a társakra, akik már nem lehettek velük.

A díjátadó után a közgyűlés kivonult a sportház oldalára elhelyezett emléktáblához, hogy megkoszorúzzák a szentandrási foci atyjának, a gólgyáros cipész, Bencsik Mihálynak emléktábláját, aki, ha szükség volt rá, még a kapuba is beállt, sőt, még kapusként is ki tudta vívni egy meccsen a mérkőzés legjobb játékosa címet.

Az összes képet ide kattintva tekintheti meg.

Vélemény, hozzászólás?

110302turizmus

Összefogás a turizmusért

11.02.27. A Hunyadi Mátyás Sportegyesület közgyűlése