in

Három érem Szlovéniából

110308karate_1

110308karate_1Február vége. A tavaszi versenyidényre készülő egyesületek már befejezték az alapozást és a versenytechnikákra helyezik a hangsúlyt. Így történt ez a Szarvasi Harcművész Egyesület esetében is. A Ruzsinszki György irányította versenyző csapat heteken át, futott, csinálta a felüléseket, nyomta a fekvőtámaszokat és nagy ismétlésszámban tökéletesítette a pontszerző technikákat. A fárasztó és természetesen kissé monoton edzések után már felüdülésnek számított, amikor a karatékák egymással szemben állva kezdték el a versenyszituációk gyakorlását.  A program végére pedig – a szlovén szövetség meghívására – egy nemzetközi versenyen próbálhatták ki magukat a szarvasi karatésok.

A 34. alkalommal megrendezett SKI Open-nek ezúttal is Szlovénia második legnagyobb városa Maribor adott otthont. A szarvasi csapat – Borzi Balázs, Melis Erik, Melis Vivien és Seres László – már pénteken útnak indult, hiszen a több mint 700 km-es út után nem lett volna jó azonnal tatamira lépni. Így másnap reggel pihenten figyelhettük a csapatok érkezését, nem kis meglepetésünkre több mint 200 versenyző érkezett különböző klubokból. Olasz, szerb, horvát és szlovák csapatokat is találtunk az indulók között. A verseny megnyitása után pontosan 10 órakor elkezdődtek a mérkőzések. Először a formagyakorlat versenyszámok következtek, majd végre Seres László léphetett tatamira a legfiatalabbak között. Első mérkőzését magabiztosan nyerte szlovén ellenfele ellen, a következő ellenfél jó egy fejjel magasabb volt nála, de így is két szép, fejre kivitelezett ütéssel szerezte meg a győzelmet. A következő meccsen viszonylag könnyen 3:0-s eredménnyel jutott túl Laci és már csak a döntő mérkőzés volt hátra. Itt egy elég rutinos magyar versenyzővel mérhette össze tudását és végül a második helyen fejezte be a versenyt.

110308karate_2

Borzi Balázs egy súlycsoporttal feljebb indult és első mérkőzésén szintén egy szlovén ellenfél várt rá. Balázs szép ütés kombinációkkal nyerte ezt a meccset, a folytatásban egy elég agresszív szerb fiú várt rá, akit két gyönyörű rúgással búcsúztatott. A döntőbe jutás volt a tét a következő mérkőzésen, de itt sem lehetett kérdés a továbbjutás, hiszen Balázs 3:0 hozta a mérkőzést. A döntőben nagyon szoros mérkőzésen ugyan, de sajnos 2:1 arányban veszített, így ő is egy ezüstéremmel zárta a versenyt.

A másik tatamin közben Melis Vivi is elkezdte a küzdelmeket. Ő is sikeresen jutott túl az első körön egy szép ütéssel szerzett pont segítségével. A második fordulóban 3:1 arányban verte olasz ellenfelét és ezután már a döntőbe jutásért mérkőzhetett, ami sajnos nem sikerült kicsit talán jobban felpörgött ellenfelével szemben. A kisdöntőben pedig a százhalombattai egyesület versenyzőjével találkozott, aki most tudott revansot venni a decemberi SKI OB-n elszenvedett vereségért, így Vivi végül a negyedik lett.

Utolsókén Melis Erik mérkőzései következtek, aki ebben az évben nagyon jó formát mutatott a felkészülés során, így tőle joggal várhattuk érmes helyezést. Jól is indult a verseny, alig másfél perc alatt hozta az első meccsét 3:0 arányban. A következőben egy elegáns fejre irányuló rúgással szerezte meg a győzelmet úgy, hogy ellenfelei még nem értek el pontot vele szemben. A döntőben már csak az volt a kérdés, hogy 3 ezüst lesz a szarvasiaké vagy egy arany is kerül a tarsolyba. Erik számára ez nem volt kérdés, meggyőző fölénnyel nyerte meg az arany érmet.

Ha valaki szeretné megismerni a karate technikáit, érdekli a versenyzés, az önvédelem, az egészségmegőrzés az egyesület edzéseit megtekintheti hétfőnként a művelődési házban és csütörtökön a Fő téri Iskola tornatermében 18 órától. A klub folyamatosan várja a jelentkezőket.

Az egyesület működését a Szarvasi Vas-Fémipari Zrt, a Szarvas és Vidéke Takarékszövetkezet, a Worktrans Kft, a Lau-Federn Kft és Szarvas Város Önkormányzata támogatja.

Vélemény, hozzászólás?

110309vizsla_400

Vauuuu, emberek!

110310rajz

Díjaztak a rendőrök