in

Sakk a pincében

110316sakk

110316sakkMegyei I. osztályú sakkcsapatbajnoki fordulót rendeztek a hétvégén a Vajda Péter Művelődési Központ pinceklubjában, ahol a Szarvasi Sakk Egyesület a Gyulai SE-t fogadta. A vendégek szinte a legerősebb összeállításukban ültek az asztalokhoz, a csapatból 6 fő az NB II-es gyulai csapatnak is a tagja volt. A fennmaradó két fő közül az egyik Balatoni Györggyel együtt szimultánban megverte Portisch Lajos nemzetközi nagymestert, a Nemzet Sportolóját, míg a másik döntetlent  játszott vele! Ez volt a gyulai csapat.

Ezzel szemben nálunk sajnos két eredményes ifink is kiöregedett, különféle okoknál fogva két újonc játszott a hétvégén, közülük az egyik 8 éves volt. Az első hat táblán a legjobb összeállításban állt ki a szarvasi sakkcsapat, közülük 4 fő csak a csapatversenyen játszik, s ez az évi szinten a 7 forduló nagyon kevés. Patkó Lajos és Balatoni György a szentesi csapatban is versenyeznek, s ők ketten a csapat legjobb pontszerzői is, ami a több játéknak, ezáltal a nagyobb tapasztalatnak is köszönhető.

“A lényegesen rutinosabb gyulai csapat ilyen arányú győzelme is megérdemeltnek mondható”, jelentette ki a newjság kérdésére Balatoni György.

Megyei I. osztályú sakkcsapatbajnoki eredmény:

Szarvasi Sakk Egyesület – Gyulai SE. 2 : 6

1. Jansik András – Haragos Kálmán 1/2
2. Szigeti Pál – Gombos János 0 : 1
3. Bárdos István – Tamás Kornél 0 : 1
4. Dr. Mótyán Pál –  Csomós János 1/2
5. Balatoni György – Bányai István 1/2
6. Patkó Lajos – Kovács István 1/2
7. Kutas Márton – Jakó Róbert 0 : 1
8. Nyerges Illés – Baracsi Lajos  0 : 1

Vélemény, hozzászólás?

110316roplabda

A párduclányok nyertek

110313trio

Liszt Szarvason