in

Mesterségem címere: konfirmandus

110317evangelikus

110317evangelikusA Szarvas-Újtemplomi Evangélikus Egyházközség lelkésze sok év óta először, összegyűjtötte a szarvasi evangélikus konfirmandusokat, hogy még a vizsga előtt összemérjék tudásukat a megye más gyülekezeteiből érkező hittanosokkal. 2011. március 12-én rendezte meg az orosházi gyülekezet a XX. Országos Evangélikus Hittanverseny 2011 Megyei Fordulóját.

Két 4 fős csapattal érkeztek meg a fiatalok a helyszínre Laczi Roland, szarvas-újtemplomi lelkész és Molnár Pál, szarvas-újtemplomi felügyelő vezetésével. A versenyben részvevő lányok névsora: Gazsó Melinda, Jani Janka, Pető Réka és Veszter Dóra. A fiú csapat képviselői pedig: Kunstár Zsolt, Molnár Ábel, Polgár Patrik és Sztrepka Pál voltak. A megyei fordulót megelőző hetekben közösen dolgozták fel a megadott témát: Mesterségek a Bibliában. A megszerzett tudásról 8 feladatban kellett számot adni a konfirmandusoknak. A közös készülődés meghozta gyümölcsét, mindkét csapatunk előkelő helyen végzett. A lányok az első, a fiúk a második helyezést szerezték meg. Ezzel az eredménnyel a lányok bejutottak a hittanverseny döntőjébe, mely 2011. április 8-án lesz Piliscsabán.

Az alig fél éve együtt munkálkodó, formálódó közösség reméljük, megérzi a gyülekezet szeretetét, bíztatását. Az Ige üzenetét, mely arra szólít bennünket: “Szeresd Uradat, Istenedet, teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes erődből és teljes elmédből, felebarátodat pedig, mint saját magadat.” Luk 10, 27 Nem hasztalan tehát, a kamaszkorban oly sokszor feleslegesnek érzett hittantanulás, a konfirmációi oktatás, hiszen az elménkre is szükség van az Istennel megélt életúton. A gyülekezeteknek pedig nagy felelőssége van abban, hogy tudjunk felebarátokként tekinteni a fiatalokra, helyes önismerettel és helyes Isten-ismerettel nyitott, hiteles közösséggé válni.

Laczi Anikó

Vélemény, hozzászólás?

110317laguna

Karnevál a lagúnák városában

110318jobbik

400 benzinért?