in

400 benzinért?

110318jobbik

110318jobbikA magas benzinár ellen hirdetett tiltakozó akciót a Jobbik szarvasi szervezete Gajdos Attila alelnök, önkormányzati képviselő vezetésével. A Jobbik helyi prominense elmondta, hogy Békés megyében hét helyen rendeznek hasonló megmozdulást, hogy felrázzák a mindenbe beletörődő magyar társadalmat, és minél többeket bevonni a tiltakozásba.

Gajdos Attila a két évvel ezelőtti FIDESZ-t idézte, mikor a 300 forintos lélektani határ döntögetésekor az MSZP-kormánytól az üzemanyagárak jövedéki adótartalmának csökkentését követelte. A szarvasi Jobbik alelnöke és a szimpatizánsok szórólapot osztogattak a járókelőknek, ill. a benzinkútra betérőknek, amin követeléseik voltak felsorolva. Szeretnék elérni hogy gázolaj árában levő 97, a benzinében levő 120 forintnyi jövedéki adót mérsékeljék, valamint csökkentsék az üzemanyagok 20%-os áfáját. A jelenlegi árszint – aminek a fele valamilyen adófajta – jelentősen megnehezíti az amúgy is kritikus anyagi helyzetben levő családok helyzetét, hiszen ez a plusz költség beszivárog az élelmiszerek árába is. Amennyiben kérésük – követelésük süket fülekre talál, akkor további, drasztikusabb lépésekre szánják el magukat, amik között félpályás útlezárás is szerepel, jelentette ki Gajdos Attila.

A tiltakozás helyszíne, a város közepén levő AGIP, nem címzetten lett kiválasztva, hanem minden bizonnyal központi elhelyezkedése miatt. A kút üzemeltetője, Nagy Olivér elmondta, hogy nekik, üzemeltetőknek nincs beleszólásuk az árképzésbe, minden távvezérléssel központilag történik egészent a totemeken, a számítógépeken, ill. a kútfejeken történő árak átállításáig. Nekik sem öröm, hogy az újabb lélektani határhoz, a 400 forinthoz közelít a benzin ára, mert ez érezhető a forgalmukon. Helyileg úgy próbálják kompenzálni a szarvasiaknak, hogy kedvező áron kínálnak menüt – maguk is oldalunk lelkes olvasói lévén oldalunk többi olvasójának 20%-os kedvezménnyel – sőt, a szerdai árváltozások előtt kedden, a newjság olvasóinak féláron mérik az ebédet.

{jomcomment}

Vélemény, hozzászólás?

110317evangelikus

Mesterségem címere: konfirmandus

110319lohr

Gyalogolhatunk, autózhatunk