in

Szentandrási vízipóló

110320hunyadi

110320hunyadiA mérkőzésen három küzdő fél volt a gyepen, a hazai Hunyadi, a vendég Köröstarcsa és a természet. 4 fok, szitáló eső, szél, a pályán összefüggő tócsák. Ha a labda földet ért, ott maradt, fel nem pattant. Pedig a szentandrásiak mindent megtettek azért, hogy a pályát rendbe szedjék, a mérkőzések előtt lapáttal merték a vödrökbe és hordták el a vizet, de az angolos időjárás nem kegyelmezett.

A mérkőzés 20 percnyi késéssel kezdődött, mert a bírók arra vártak, hogy az időjárás szelídül-e kicsit, vagy el kell halasztani a fordulót. Végül a játék mellett döntöttek. Mint kiderült rosszul, mert két játékos is lesérült az első félidőben, és a pályát is leszanálták a meccsek alatt.

A mérkőzés 1 perc gyászszünettel kezdődött, amivel a japán földrengés áldozataira emlékeztek a sportolók és a szurkolók.

Az első félidőt erősen kezdték a hazaiak. Már a második percben Ugrai szerezhetett volna gólt, de a vendégek kapusa bravúrral hárított. A 20. percben szintén Ugraihoz került a labda, de kb. 25 méternyire a kaputól buktatták. A büntetőt Mochnács értékesítette, a kapu bal oldalába vágta a labdát. 1:0. A 26. percben egy előreívelt labdára rárajtolt kapusunk,  Dunai Tamás, egy védőnk és egy köröstarcsai csatár. Dunai hárított, de szerencsétlenül jött ki az ütközésből. A térde úgy megsérült, hogy ölben hozták le a pályáról. Őt élete első bajnoki mérkőzésén Kovács Csaba helyettesítette, aki nem illetődött meg, és remekül védett, határozottan védte a szentandrási kaput a meccs hátralevő háromnegyedében.

A második félidő is pont úgy telt, mint az előző. A meghatározhatatlan műfajú játék a két tizenhatos között folyt. Voltak kapuralövések, de többnyire annak a kiderítése volt a legnagyobb feladat, hogy a tócsába esve megáll, vagy megcsúszik-e a labda. A 78. percben Bobvos Ferenc szabadrúgásból jó távolságról, jó szögből 2:0-ra módosította az állást. Bobvos nem akart nagy, de bizonytalan gólt rúgni, ehelyett rúgott egy kevésbé látványos okosat, ami már reményt adott a 3 pont behúzására. 7 perccel a vége előtt Tóth Attila vette észre hogy a kapus kint áll, és 25 méterről megpróbálta beemelni, ami kishíján sikerült is.

Ritkán várta ennyire két csapat, két szurkolótábor, hogy a bíró lefújja a meccset, ami egyben azt is jelentette, hogy a szentandrási Hunyadi 2:0-ra megnyerte történetének első vízilabdameccsét.

A Hunyadi a következő felállásban lépett pályára:

Dunai Tamás (kapus), Mochnács Tamás, Kriska Tamás, Borgulya János, Bobvos Ferenc, Kiss László, Kovács Norbert, Rácz Attila, Mochnács Gábor, Ugrai Sándor, Tóth Attila

Cserék: Kovács Csaba, Rusz Zoltán, Gugolya György, Steigler Ádám, Kiss Viktor, Bagi László

Varga László edző: Irreális talajon jobban bírtuk erővel.

{jomcomment}

Vélemény, hozzászólás?

110320palotapincsi

Egy szomorú palotapincsi esete

110321foteri

„Megcselekedtük, amit megkövetelt a haza”