in

Játékos fizika Öveges professzorral

110330fizika

110330fizikaÖveges professzor szelleme kísért a Vajda Péter Művelődési Központ pinceklubjában berendezett interaktív kiállításon, ahol játékosan ismerkedhetnek az érdekes fizikai jelenségekkel a diákok. A “Játékos tudomány csodái” című utazó kiállítás szarvasi állomásán nem csak kipróbálhatják a diákok a kísérleteket, hanem meg is érthetik azok okát.

A fizikai jelenségeket bemutató, ügyességi játékokkal és érzéki csalódások galériájával tarkított kísérletek érdekesek és elgondolkodtatók, próbára tesznek diákot és tanárt egyaránt.

A sok kísérlet közül csak néhányat említve pl. egy hangágyú segítségével láthatunk példát a hanghullámok terjedésére, a testek tehetetlenségére, de elgondolkodhatunk, azon, hogy mitől kezd el világítani a kezünkben a neoncső.

Ottjártunkkor a Benka Gyula Evangélikus Iskola 7.a osztálya tesztelte viszonyát a kísérleti fizikához. Úgy nézett ki, hogy népszerűbb a diákok körében így, testközelből, játékos formában, mint a padban ülve elméleti alapokon.

Érdemes rászánni az időt és a 350 forintos belépő árát, elmenni, megtekinteni és végigkísérletezni a kiállítást, mert igazán érdekes és elgondolkodtató gyereknek, felnőttnek egyaránt.

Vélemény, hozzászólás?

Álláshirdetés – az ország legjobb állása

110331csalad

Út a reménytelenségbe