in

Megbuktatná Orbánt matekból

110408mszp

110408mszpHol rontották el? A költői kérdést Szekeres Imre tette fel a szarvasi szocialisták fellegvárában, a Vasipari ebédlőjében, a Földesi Zoltán hívására meglepően nagy számban megjelent híveknek, akik szemmel láthatóan nem az MSZP ifjúsági tagozatához tartoztak. Az ellenzéki pártnak még mindig nem sikerül megszólítani a fiatalokat, pedig már csak szűk három évük van a visszavágóig, és bár Orbán Viktor a minap azt mondta, hogy nem lesz itt többet kétharmad, úgy néz ki, hogy ha ezt így folytatják, ez nem a kétfejű Magyar Szocialista Párton fog múlni. A kérdés feltételénél még nem lehetett tudni, hogy egy alapos önvizsgálat kezdőmondatát halljuk, vagy mást vezet fel a szocialisták egyik első embere, az egykori honvédelmi miniszter.

Mást vezetett fel. Egy alapos önvizsgálat soha sem késő, de egy kétharmados kormányt temetni kevesebb mint egy év után még korainak tűnik, pedig Szekeres Imre kivette az első ásónyomot, mikor Imre tízhónapnyi kormányzati munkát elemzett, és nem volt elégedett. Hibásnak tartja az adókulcsok 16%-ra történt levitelét, ami csak a magasabb jövedelműeknek kedvez. Szerinte az előző adótörvény sokkal jobb volt, ahol a 17%-os alsó fölött volt egy sokkal magasabb adókulcs is, amivel még nem is vitatkoznánk. Mindez még csak hagyján, ám a tőkejövedelmek adóját is megnyírták, pedig ahol a pénz, ott lehet adót szedni. Ezzel a tehetősebb rétegeket szeretnék megnyerni, mondta Szekeres Imre. Azt elfelejti, hogy egy megnyert gazdag szavazat mellett öt elvesztett szegény szavazat – ha igaz az okfejtése – az ő malmukra hajtja a vizet, csak arra kellene odafigyelniük, hogy a malmukat a sodrásba építsék.

A hiánycélok tartásához államosították a nyugdíjpénztárakat, ami több más intézkedés mellett szavazóik egyharmadának elvesztéséhez vezetett. Ez után a bátor, de ismeretlen alapú kijelentés után, azt mondta Szekeres Imre, aki ha rajta múlna Orbán Viktort megbuktatná matekból, aki azért játszhat olyan könnyedén az ezermilliárdokkal, mert senki sem tudja felfogni a nagyságrendjét. Példaként kedvenc írónktól, Rejtő Jenőtől idézett, és amiben sajnos tévedett majd minden összegben és névben, ezért tekintettel a citált mű, “A megkerült cirkáló” fontosságára, a magyar irodalomban elfoglalt megkerülhetetlen helyére, Rejtő Jenő rajongóként gondolatban behúztunk neki is egy szekundát. Rejtőt vagy pontosan, vagy sehogy!

A következő témát is kérdéssel indította, ami így szólt: mi is van ezzel az Európai Unióval? Nem jó az nekünk, hogy szabadon utazhatunk, vándorolhatunk, munkát vállalhatunk? Azért vagyunk tagjai, mert ez jó nekünk, és Orbán Viktor tévedett, amikor azt mondta, hogy van élet az EU-n kívül. Van, csak rossz és nagyon veszélyes, tette hozzá Szekeres Imre.

Az alkotmányozásra utolsóként rátérve reményét fejezte ki, hogy valamilyen koalícióban, de mindenképp rájuk marad majd a jelenleg alakuló Alkotmány hibáinak kijavítása.

A szocialisták egyik első emberének helyzetértékelése után kötetlen beszélgetés kezdődött a megjelent helyi szimpatizánsokkal.

{jomcomment}

Vélemény, hozzászólás?

110407kezilabda

A női kézilabda remek hírverése

110408bucko

Buckó és az elfeledett kincs