in

Mozgásba hozták a Hivatalt

110413mozgasban

110413mozgasbanMindenkit ér stressz a munkája során. Kit több, kit kevesebb. Az ügyfélkapcsolatokkal foglalkozók munkája ilyen szempontból az egyik legterheltebb. Nap mint nap ugyanazokat a stresszhelyzeteket élik meg, de sokukban nem tudatosul az, hogy stressz éri. Akikben tudatosul, azok nagyobb rész nem tudja kezelni, nem tudja a stresszt oldani, pedig nem is olyan nagy titok az, hogy legjobb stresszoldó a mozgás, a rendszeres sport, vagy a helyes táplálkozás.

Az Önkormányzat pályázott és nyert kicsivel több mint 8 millió forintot arra, hogy dolgozóinak bemutassák, hogy tudják stresszintjüket saját maguk csökkenteni. Az egyéves projektben a Hivatal dolgozói 12 foglalkozáson vehettek részt, aminek mind a fizikai, mind a lelki egészség megőrzése volt a célja, ahogy dr. Melis János jegyző mondta, mindezt azért is tették, hogy munkájukat is minél magasabb szinten tudják végezni. A kisebb rendezvényeken is átlagban harmincas létszámmal vettek részt a hivatalnokok, de a legnagyobbra, a Szarvasi Gyógyfürdőben rendezetten 93-an mentek el.

A szervezők felmérésekkel folyamatosan mérték a változást, és a rendezvénysorozat végén a kezdeti 83%-ról 59%-ra csökkent azoknak az aránya, akik stresszesnek gondolták munkájukat, de a többi mért paraméterben is nagy javulás állt be.

Vélemény, hozzászólás?

110412kezilabda

Vendégsiker a szomszédvári rangadón

110413koltok

A Költészet Napján költőkkel