in

50 unciányi játszótér

110422jatszoter

110422jatszoterA szokásos időpontban, minden hónap utolsó előtti csütörtökjén tartott testületi ülés előtt bejárásra hívták az önkormányzati képviselők a helyi sajtót, és rajtuk keresztül a szarvasiakat, hogy megtekintsék a városban folyó beruházások állását. A tegnapi bejárás első állomása a Székely Mihály tér volt, ahol egy játszótér kivitelezési munkálatait tekintették meg. A játszótérre pályázott a város, és nyert 10 millió forintot, a városnak mintegy hárommilliónyi adóforintot kellett saját erőként hozzátenni. A helyszínen is sokakban felmerült a kérdés, hogy mi kerül egy játszótéren 13 millióba. Az rendben, hogy az EU szabványoknak meg kell felelni, de miután a csavarok sem voltak aranyból, arra gondoltunk, hogy talán az nyomhatja meg ennyire az árat, hogy ezek a játszóterek ellenőrzött paraméterekkel bírnak, hogy nem tud beszorulni a gyerek feje két mászókafog közé. Ha visszaemlékszünk, a közelmúltban történt ilyen halálos baleset, ami nagy visszhangot váltott ki, igaz, akkoriban nem csak egy ilyen sajnálatos eset történt.

Nyújtsa fel a kezét az, aki vállalná a felelősséget azért, hogy kiküld két lakatost és két asztalost, hogy délelőtt üssenek össze egy játszóteret, amin később történhet valami egy gyerekkel! Fel van véve! Persze tudják ezt a játszóterek gyártói is mikor beárazzák a terméket. 1,5 millió anyagköltség, ugyanennyi munka, és mennyi legyen a nyereség rajta? 1 millió? 2 millió? 5 millió? Á, legyen inkább 10 millió! Elvégre mi tartjuk a hátunkat (ha nem sikerül kibújni a felelősség alól)! Na, így lesz 13 millió egy játszótér! Az olyan másfél kilónyi aranynak az ára. A magyar meg úgysem tehet mást, megveszi, mert a gyerekekért meg megtesz mindent. A gyerekek egyébként szemmel láthatóan élvezték a tesztidőszakot, mert a hivatalos megnyitó csak gyermeknapkor lesz. Lesz még ivókút is, amire most nem jutott pénz, ill. térfigyelőkamera  fogja figyelni a nem olcsó beruházást.

De az is lehet, hogy ennyi, és én mérem olcsón az anyagokat. Mentségemre szóljon, hogy én még emlékszem az 50 filléres fagyira és a 3,30-as lottóra, amikor ha volt valakinek egymillió forintnyi vagyona, az tényleg milliomosnak számított.

Vélemény, hozzászólás?

110421vajda

Vajdás elesettekre emlékeztek

110411vajda

A jó bor és a sajtok hazájában a Vajda Péter Intézmény tanárai és diákjai