in

Francia tanárok Szarvason a Vajda Péter Intézmény vendégeként

110413vajda

110413vajdaIntézményünkben tovább folytatódnak a „Sport and Us” Comenius projekt eseményei, mivel idén januárban újabb partnertalálkozót tartottunk, ezúttal csak a francia partneriskola tanáraival együttműködve. Ők már az előkészítő látogatás alkalmával jelezték, hogy szeretnének majd meglátogatni minket, ugyanis a projekt weboldalának szerkesztését mi vállaltuk, és ebben a munkában ők is segíteni akartak.

Didier Collin informatika tanár létrehozott egy ideiglenes weboldalt, amelyet kibéreltek a projekt számára, majd folyamatos egyeztetések után Sinka Attila irányításával és  Tímár Erika 12.C osztályos tanuló segítségével sikerült létrehozni a jelenlegi honlapot. Ezen a honlapon lehet megtekinteni a diákok projektmunkáit, a résztvevő iskolák adatait valamint a projekt leírását is ( megtekinthető a www.sport.comenius.net  címen).

Intézményünkben tovább folytatódnak a „Sport and Us” Comenius projekt eseményei, mivel idén januárban újabb partnertalálkozót tartottunk, ezúttal csak a francia partneriskola tanáraival együttműködve. Ők már az előkészítő látogatás alkalmával jelezték, hogy szeretnének majd meglátogatni minket, ugyanis a projekt weboldalának szerkesztését mi vállaltuk, és ebben a munkában ők is segíteni akartak.

Didier Collin informatika tanár létrehozott egy ideiglenes weboldalt, amelyet kibéreltek a projekt számára, majd folyamatos egyeztetések után Sinka Attila irányításával és  Tímár Erika 12.C osztályos tanuló segítségével sikerült létrehozni a jelenlegi honlapot. Ezen a honlapon lehet megtekinteni a diákok projektmunkáit, a résztvevő iskolák adatait valamint a projekt leírását is ( megtekinthető a www.sport.comenius.net címen).

Ennek a közös munkának az eredményeképpen láthattuk vendégül intézményünkben a három kollégát, akiket nagyon érdekelt országunk, városunk és az iskolánk.  Ezért óralátogatásokat, szakmai konzultációkat és városnézést is szerveztünk a számukra. Nagy hatást tett rájuk az iskola épülete és az ott folyó oktatási munka valamint a gyerekek fegyelmezettsége. A nyelvórákon a gyerekeket nagyon aktívaknak találták.

A város nevezetességei iránt nagyon érdeklődtek és élvezték a kirándulást az Ótemplomban, a Tessedik Sámuel Múzeumban, az Arborétumban és a Ruzicskay emlékházban majd a pihenést a gyógyfürdőben valamint az ételeket a helyi éttermekben. Mi pedig a diákok segítségével együtt angolul tartottunk a számukra idegenvezetést később már a francia nyelvet is gyakorolva, hiszen ez egy jó lehetőség volt erre is. Ebben nagy segítséget nyújtottak kollégáim, Molnárné Tóth Katalin (angol és francia nyelven), Borbélyné Janurik Viktória és tanítványai, Kitajka Béla és Sovány Kornél.

Úgy éreztük sikerült összeismerkednünk és új barátokat szereznünk, hiszen a találkozó végén felajánlották, hogy vendégül látnak bennünket az otthonaikban az elkövetkezendő márciusi franciaországi partnertalálkozó folyamán, ahová már diákokkal együtt terveztük az utazást. Így a látogatásuk mindkét fél számára hasznosan zárult, mivel meg tudtuk ismertetni velük az iskolát, a várost és környékét, gyakorolni a nyelvtudásunkat és elmélyíteni a baráti kapcsolatokat is.

Hegedüs Bernadett angol nyelvtanár

Vélemény, hozzászólás?

110426kresz

Kerékpáros Iskola Kupa

250.000 Ft pénzbüntetés Ittas vezetésért!