in

A Hunyadi böntetett

110522hunyadi

110522hunyadiMost sajnos a hazai nézőket. Míg a múltkor 9-et vágott, most 3-at szenvedett be a vendég Dévaványa kapujába. A szemtanúk elmondása alapján akkor úgy játszott a Szentandrás, hogy még az igen kritikus öregek szívét is megdobogtatta, ezzel szemben itthon többnyire megilletődve játszanak.

Most sem kezdődött rosszul a meccs. Ugrai az 5. percben elhúzott a jobb szélen, majd a dévaványai kapus mellett keresztben a bal sarokba lőtte a labdát. Sajnos kép nem készült a gólról, mert olyan szép egyéni akció volt, hogy az ember csak élvezte a látványt. Ugrai nagyon gyors. Lehetetlen lesre állítani, mindemellett roppant gólveszélyes. Tóth Attilával jó csatárpárost alkottak ma, bár utóbbinak nem volt ma szerencséje a hálóhoz. A játék további részében a három csatárt hét védő próbálta helyzetbe hozni. Két részre szakadt a Hunyadi, a középpályások támogatása hiányzott.

Ilyen játék mellett a 35. percben a Dévaványa portása a tizenhatoson belül elkaszálta Mochnács Gábort. A büntető Ugrai értékesítette. 2:0. Így lett vége a félidőnek.

A második félben a Dévaványa egyre többet jutott el a Szentandrás kapujáig, a hazaiak pedig folytatták a mélyről indított támadónak szánt játékukat. Nem mondhatjuk, hogy ha ez tudatos taktika volt, nem volt eredményes, mert a 75. percben ismét Ugrai lőtt egy tanítani való gólt. Emellett még volt vagy néhány olyan helyzet, amikor a ványai Darvas kapusnak kapaszkodnia kellett, mert a labda veszélyes közelségben járt a kapuhoz.

A Szentandrás a végén kiengedett, ami meg is bosszulta magát, mikor a vége előtt pár perccel kaptunk egyet, majd közvetlenül a lefújás előtt  még egyet. Szerencsére ezt a játékvezetői hármas lesnek ítélte, így maradt a 3:1.

Annak ellenére, hogy volt egy-két csontzörgető belépő, sportszerű mérkőzés volt, egyetlen-egyszer sem került szóba sem a sporik, sem a vendégek felmenője a hazai nézők körében. A Dévaványa végig nagyon szimpatikusan, lelkesen játszott. Abban az esetben, ha még rúgunk hármat, sem lenne emlékezetes a meccs, viszont a 3 pont itthon maradt, és ez a fontos.

A Szentandrás a Dunai Tamás, Mochnács Tamás, Gugolya György, Kriska Tamás, Borgulya János, Kiss László, Rácz Attila, Kovács Norbert, Mochnács Gábor, Tóth Attila, Ugrai Sándor felállásban kezdett. A cserék közül Bobvos, Ferenc, Steigler Ádám, Melian Csaba kapott játéklehetőséget.

Vélemény, hozzászólás?

110521kapusznyika

Tanyasi kapusznyika

110522bananhej

Hogyan neveljük a gyereket a „jóra”!