in

Új evangélikus szolgáltató-központot avattak

110523evangelikus

110523evangelikus“Csonka az a gyülekezet amelyiknek nincs valamilyen szeretetszolgálata”, mondta Gáncs Péter a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke vasárnap, amikor átadták a szeretetotthonuk új szárnyát, ahol időseknek és elesetteknek tudnak méltó körülményeket biztosítani hátralévő életükre. Az örömteli eseményen itt volt Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke, Erdős Norbert, kormánymegbízott, Békés megye főispánja, valamint Dankó Béla, körzetünk országgyűlési képviselője és természetesen polgármesterünk, Babák Mihály is.

Az istentiszteleten Gáncs Péter elnök-püspök hirdette az igét, az Ótemplom és az Újtemplom lelkészei, Horváth Z. Olivér, Laczi Roland és Lázár Zsolt közösen litrurgizáltak és imádkoztak. Utóbbi látványos előtte-utána diashowal készült, amin bemutatta, hogy honnan indultak, ill. hol tartanak ma az evangélikus negyed  fejlesztésében. Az elmúlt hét évben közel 300 millió forintot költöttek fejlesztésre, amiből teljesen megújultak az Vajda Péter utcai épületek, de jutott belőlük a mai kor követelményei szerint elkészített új beruházásokra is. Lázár Zsolt hangsúlyozta, ezek a beruházások nem csak a város időseinek, elesettjei az életkörülményeinek javítását szolgálja, hanem a Gyomaendrőd, Kondoros, Békésszentandrás által határolt kistérség településeiét is, úgy, hogy közben egy forintnyi támogatást sem kértek soha a forráshiánnyal küszködő önkormányzatoktól.

A modern technika betör az egyházak életébe is. Az istentiszteleteken, ünnepeken a lelkészek  szolgálatát kivetítők segítik, de ezen alkalommal Lázár Zsolt szolgálati közleményében kijelentette, hogy a youtube segítségéhez fordul, ha hétfő estig nem kerülnek vissza a kálák a helyükre, amit forráshiánnyal küszködő, de szépérzékkel megáldott emberek vettek “kölcsön” az éjjel a Vajda Péter utcáról, és amiről a biztonsági kamerák felvételt készítettek. Amennyiben a virágok ágyása üres marad, úgy hétfő este ezek a felvételek felkerülnek a videomegosztó oldalra. Sértődés nem lehet a dologból, mert erre mondják azt, hogy amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten.

A hálaadó istentisztelet után közgyűlést tartottak amin köszöntőt mondtak  mind a világi, mind az egyházi vendégek.

A sort Lezsák Sándornak nyitotta, aki elmesélte, hogy barátai élnek itt, akikkel ha találkozik, mindig örömmel hallgatja és beszéli meg a legújabb szarvasi sikereket, legyen az akár a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola országos jó szereplése, vagy bármilyen más szarvasi eredmény. Emellett vannak közös érdekeink is, hogy csak az M44-es ügyét említsük.

A köszöntőket Erdős Norbert, Dankó Béla és Koszorús Oszkár, Buda Annamária, Lengyel Anna és Babák Mihály folytatta, minek utána mindenki az Ótemplomi Szeretetszolgálat  új Szociális Alapszolgáltató Központjához vonult, ahol rövid műsor után átvágták a nemzetiszínű szalagot, és bemutatták a vendégeknek az új létesítményt. A délután az “evangélikus majális” keretében a lezárt Vajda Péter utcában műsorokkal, kézműves foglalkozásokkal és vásárral, valamint a benkás diákok műsorával telt.

Vélemény, hozzászólás?

110522bananhej

Hogyan neveljük a gyereket a „jóra”!

110523hanzo

Emléktáblával tisztelegtek